Evenimentul Zilei > Politica > Față-n față cu Ursula von der Leyen. Acuzații dure: „Sub conducerea dvs, UE a devenit un lagăr. Oamenii nu mai pot mânca…”
Față-n față cu Ursula von der Leyen. Acuzații dure: „Sub conducerea dvs, UE a devenit un lagăr. Oamenii nu mai pot mânca…”

Față-n față cu Ursula von der Leyen. Acuzații dure: „Sub conducerea dvs, UE a devenit un lagăr. Oamenii nu mai pot mânca…”

Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș i-a solicitat președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să promoveze și să apere valorile creștine în Uniunea Europeană, în contextul introducerii certificatului verde COVID-19, care atacă, potrivit poziției politicianului, drepturile și libertățile omului. Toți oamenii sunt creați egali de Dumnezeu și au fost născuți liber, motiv pentru care drepturilor cetățenilor europeni nu trebuie încălcate, susține Cristian Terheș.

Într-o ședință din Parlamentul European, lidera Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a explicat europarlamentarilor poziția Uniunii Europene, aflate sub mandatul său. Oficiala l-a citat pe fostul președinte al Comisiei Europene Robert Schuman, precizând că „Europa are nevoie de un suflet, de un ideal și de voință politica de a servi acest ideal”.

Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș spune, însă, că idealul despre care a vorbit Schuman a fost unul fondat pe valori creștine, care au dat naștere respectului față de drepturile și libertățile fundamentale ale omului, încălcate în prezent, în contextul impunerii certificatului verde COVID-19 pentru libera circulație și efectuarea mai multor activități la nivel european.

Acuzații la adresa Ursulei von der Leyen. Președinte Comisiei Europene, somată să respecte valorile creștine

Provocat de afirmațiile președintei Comisiei Europene, europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș i-a adresat Ursulei von der Leyen câteva cuvinte dure, solicitându-i să respecte valorile creștine care au contribuit la dezvoltarea civilizației europene. În caz contrar, spune oficialul, cetățenii europeni se vor confrunta cu inegalități și „sclavie”.

„Stimată doamnă președintă Von der Leyen,

În 2019, când ați candidat pentru poziția pe care o ocupați acum, ați spus în acest Plen, și citez: «fundația civilizației europene este filozofia greacă și dreptul roman».

Ce nu ați menționat în acel discurs este rolul fundamental pe care creștinismul și, implicit, valorile iudeo-creștine l-au avut în dezvoltarea «civilizației europene».

Pe baza acestor valori creștine și a credinței că toți oamenii sunt creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu s-au dezvoltat «drepturile fundamentale și inalienabile», care au fost ulterior specificate în tratate și convenții, precum și în constituții și legi naționale.

Cristian Terheș: „Veți găsi argumente pentru inechitate și sclavie”

Reducând civilizația europeană doar la filozofia greacă și dreptul roman, și ignorând valorile iudeo-creștine, veți găsi argumente pentru inechitate și sclavie, cum era în Grecia antica, și tiranie, cum a fost în Roma antică.

Sub conducerea dumneavoastră, din păcate, Uniunea Europeană a devenit, dintr-un spațiu al libertății, un lagăr, în care oamenii nu mai pot călători, mânca în restaurante sau merge la un film dacă nu au «certificatul verde».

Vă solicit să promovați și să apărați în Uniunea Europeana moștenirea și valorile creștine, conform cărora toți suntem creați egali de Dumnezeu și născuți liberi.

Mulțumesc.”, a transmis europarlamentarul Cristian Terheș, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a oficialului.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: