Evenimentul Zilei > Actualitate > Farsa cu polițistul care a cerut porc de Crăciun. Ministrul Bode, reacție lipsită de simțul umorului: „La MAI nu aprobăm glume”
Farsa cu polițistul care a cerut porc de Crăciun. Ministrul Bode, reacție lipsită de simțul umorului: „La MAI nu aprobăm glume”

Farsa cu polițistul care a cerut porc de Crăciun. Ministrul Bode, reacție lipsită de simțul umorului: „La MAI nu aprobăm glume”

Farsa polițiștilor din Giurgiu, care și-au convins un coleg să ceară, șefilor, un porc de Crăciun, a fost comentată de ministrul Lucian Bode.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu a gustat, așa cum nu a făcut-o nici conducerea Inspectoratului de Poliție Giurgiu, această glumă. Singura sa reacție, înainte de a susține un discurs despre lupta „structurilor MAI din prima linie”, a fost că polițiștii au umor.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat vineri, referindu-se la cererea agentului din Giurgiu, că „o astfel de acţiune a unor nefericiţi rămâne în categoria «şi poliţiştii au umor»”,

„Poliţiştii au umor. Am văzut şi eu această cerere (…) În aceste momente, în care structurile MAI sunt în prima linie în ceea ce priveşte lupta cu pandemia şi acţionăm cu peste 25.000 de efective în fiecare zi, când acţiunile noastre pe linia combaterii infracţionalităţii dau rezultate, o astfel de acţiune a unor nefericiţi, să spun aşa, rămâne în categoria şi poliţiştii au umor (…) La MAI nu aprobăm glume”, a spus Lucian Bode.

El a răspuns, astfel, unei întrebări venite din partea jurnaliștilor, pe acest subiect.

sursa foto: g4media

Farsa care a făcut înconjurul internetului

Farsa care l-a avut protagonist pe un agent de la Serviciul de Poliției Rutieră din Giurgiu a făcut înconjurul internetului, în aceste zile. Îndemnat de niște colegi mai hâtri, polițistul a întocmit un raport în care le-a cerut șefilor să-i repartizeze un porc de Crăciun. Omul era sigur că este dreptul său să primească o astfel de recompensă, în pragul sărbătorilor de iarnă. Mai mult, păcălit de colegi, care i-au spus că greutatea porcului repartizat  depinde de numărul anilor petrecuți în activitate, el a cerut un animal de 160 de kilograme.

„Am onoarea să vă expun următoarele: vă rog să aprobaţi repartizarea unui porc de Crăciun conform ordonanţei nr.114/2018 din data de 17.11.2021. Având în vedere că am o vechime de 4 ani la Serviciul rutier Giurgiu, aş dori să aibă greutatea în jur de 160 kg. Faţă de cele expuse, rog dispuneţi”, a scris poliţistul într-un raport datat 19.11.2021 şi adresat şefului Serviciului Rutier Giurgiu.

sursa foto: EVZ

Șefii poliției Giurgiu n-au umor

Gluma nu a fost gustată de șefii săi, cu atât mai mult, cu cât a ajuns în spațiul public. La fel ca și ministrul Bode, aceștia au comentat într-un limbaj de lemn, total nepotrivit, situația.

„Având în vedere apariția în spațiul public a unui raport întocmit de către un agent de poliție din cadrul IPJ Giurgiu, va comunicam faptul că au fost dispuse verificări cu privire la aceste aspecte, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale. Totodata, facem precizarea ca nu exista nicio prevedere legală în acest sens”, au transmis șefii Poliției Giurgiu într-un răspuns pentru G4media.

Așa cum a spus și ministrul Lucian Bode, dacă la simplii polițiști mai găsești ceva umor, în schimb, la șefii lor, acesta lipsește cu desăvârșire. Dispare, probabil, odată cu înaintarea în grad și în funcție.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.