„Să plătească pentru crima ei!” Numeroși internauți din Arabia Saudită cer de mai multe zile pedeapsa cu moartea pentru o femeie.

Pe Twitter și Facebook au apărut mesaje precum acestea:

„Omorâți-o și aruncați-i leșul la câini.”

„Vrem sânge!”

„Cerem încarcerarea rebelei!”

Ce a făcut această femeie pentru a-și atrage atâta ură?

Malak Al-Shekri a avut proasta inspirație să se fotografieze pe un bulevard din capitala saudită Riad, fără văl și fără abaya, o ținută tradițională care acoperă corpul.

Într-o țară islamică cu reguli atât de aspre, nu este nevoie de mai mult pentru a cere capul unei femei.

În Arabia Saudită, de exemplu, femeilor le este interzis să șofeze. Pentru a munci, ele trebuie să obțină acordul părintelui, soțului sau tutorelui. La fel și pentru a se căsători sau a călători.

De asemenea, femeilor le este interzis să mănânce singure într-un restaurant.

Persoanele care au reacționat furios la postarea femeii au avut în final câștig de cauză: Malak Al-Shekri a fost arestată, scrie Valeurs Actuelles.

Un purtător de cuvânt al poliției, arestarea este motivată de o „violare a bunelor moravuri”.

„Gestul acestei femei violează legile în vigoare în țară. Învățămintele islamului trebuie respectate. Femeia a publicat un mesaj înfățișând-o fără văl în fața unei cafenele foarte cunoscute din Riad, așa că se poate vorbi de relații interzise cu bărbații.”

Potrivit poliției, Malak Al-Shekri a fost trimisă la o închisoare pentru femei și urmează să fie făcute cercetări suplimentare.