Evenimentul Zilei > Actualitate > Fantomele COMUNISMULUI. Locuri abandonate din fosta Uniune Sovietică | GALERIE FOTO
Fantomele COMUNISMULUI. Locuri abandonate din fosta Uniune Sovietică | GALERIE FOTO

Fantomele COMUNISMULUI. Locuri abandonate din fosta Uniune Sovietică | GALERIE FOTO

Baze militare abandonate, spitale părăsite și cinematografe ce amintesc vag de vremurile pline de glorie sunt doar câteva dintre imaginile spectaculoase surprinse de fotografa Rebecca Litchfield în localitățile fantomă din spațiul fostei Uniuni Sovietice.

Litchfield, originară din Londra, a călătorit în nouă țări ex-Sovietice sau state satelit pentru a-și ilustra cartea, "Fantome Sovietice". Prima vizită a fost în 2012, la Cernobîl, locul unde s-a produs cea mai mare catastrofă nucleară din istorie. Apoi, periplul ei a continuat în Rusia, Letonia, Lituania, Estonia, fosta Germanie de Est, Ungaria, Polonia, Slovacia și Cehia.

"Puțini exploratori călătoresc în Rusia, unde regulile sunt diferite față de Occident, și unde asemenea locuri sunt păzite cu strictețe, iar prezența armatei este vizibilă la tot pasul. În mare parte din expedițiile noastre, am reușit să ne strecurăm nevăzuți, dar într-o zi, norocul ne-a lăsat baltă atunci când am ajuns în apropierea unui radar secret. N-au fost prea fericiți soldații când ne-au văzut", își amintește englezoaica.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: