Editura Evenimentul si Capital

Fantomele care îi fac „BAU!” lui Merkel

Autor: | | 9 Comentarii | 2780 Vizualizari

Lui Merkel i-au ieșit stângismele pe nas. În vara lui 2015, a deschis granițele, lăsând să năvălească în țară fără nici un control peste un milion de imigranți.

Efectul, previzibil pentru orice tont, nu a întârziat să apară: terorism, infracționalitate, radicalizare islamică, zone „fără lege”, tensiuni sociale, cheltuieli bugetare uriașe pentru o integrare iluzorie.

Acum, din cauza flagelului imigrației pe care singură l-a dezlănțuit, Merkel poate pierde mandatul de cancelar. Ca să intre la guvernare, Verzii îi cer și mai mult: reîntregirea familiei pentru refugiații deja acceptați, ceea ce practic ar însemna multiplicarea numărului acestora cu 3, 4, 5... Și menținerea unui regim permisiv la analizarea cererilor de azil.

Or, Germania fierbe: creștin-democrații lui Merkel au obținut în alegerile din toamnă cel mai mic scor, din 1949 încoace: 32,9%. Iar în Parlament a intrat, în premieră după război, un partid mai de dreapta decât CDU: Alianța pentru Germania, care a obținut 12,6%. Nici în propriul partid, situația nu e mai roză: colegii s-au săturat de cedările șefei lor și vocile care îi cer capul sunt tot mai puternice

Merkel e prinsă în clește: dacă nu acceptă pretențiile Verzilor, pierde guvernarea; dacă acceptă, pierde partidul și țara. Și asta nu e tot: speriat de accidentul de la Fukushima, din martie 2011, guvernul lui Merkel a demarat o politică agresivă de închidere a tuturor centralelor nucleare. Deși în istoria Germaniei nu se înregistrase nici un tsunami. Între timp, elanul ecologist corect politic începuse deja închiderea, în ritm de polka schnell, a minelor de cărbune. În schimb, au fost promovate (și subvenționate) agresiv energiile zise verzi. Rezultatul: o familie germană a ajuns să plătească pentru energie al doilea preț din Europa, după Danemarca.

Acum, Verzii cer accelerarea ritmului de închidere a centralelor nucleare și minelor. Numai Merkel să nu fii!

Și liberalii de la FDP au pretenții: vor o scădere masivă de taxe, ceea ce ar însemna o limitare dramatică a marjei de manevră a guvernului și, în ultimă instanță, o reducere a puterilor lui Merkel. Adică un mandat anemic, lipsită de principala sa armă politică: AUSTERITATEA!

Așa a ajuns cea mai puternică țară din Europa în criză gravă: din cauza stângismelor Dreptei: imigrație iresponsabilă, promovarea „energiei verzi”, subvenționate de stat, în detrimentul pieței libere, umflarea statului prin fiscalitate împovărătoare, pentru a sprijini programe păguboase, precum iluzia integrării sutelor de mii de imigranți.

Merkel și CDU se auto-intitulează „conservatori”. Însă atât cancelarul cât și partidul sunt departe de ce au fost în perioada răposatului Helmut Kohl. La înmormântarea acestuia, Merkel a călcat în picioare voința văduvei, pentru a-și face numărul, la căpătâiul celui care îi dăruise totul, pentru ca ea să-l asasineze politic. „Trebuie să păstrăm moștenirea lui Helmut Kohl”, a rostit Angela cu glas voalat de emoție.

Cu doar 24 de ore înainte, Bundestagul, cu majoritate creștin-democrată, legaliza căsătoriile între homosexuali și dreptul acestora de a adopta copii.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI