Evenimentul Zilei > EVZ Special > „Fantoma” lui Michael Jackson, în concert la București!
„Fantoma” lui Michael Jackson, în concert la București!

„Fantoma” lui Michael Jackson, în concert la București!

Fanii inegalabilului star vor putea retrăi emoția muzicii acestuia pe 7 iulie, în Piața Constituției din Capitală. Nemuritorul Rege Pop va fi „prezent” în mijlocul lor

De data aceasta, Regele muzicii pop va fi la București prin intermediul unei holograme. Altfel, organizatorii show-lui „The Ultimate Thriller – The Michael Jackson Tribute – LIVE in Bucharest” promit că așa ceva nu s-a mai văzut! A fost o idee românescă, iar România este prima țară din turneul mondial . Music Management Event aduce echipa lui Michael Jackson în România. După mai bine de doi ani de negocieri, familia lui Michael Jackson a fost de acord ca toată echipa megastarului (de la inginer de sunet, chitarist, basist, până la coregraf, dansatori etc) să se reunească special pentru tributul din Piața Constituției. Sunetistul nu este oricine, ci Michael Prince, cel care i-a fost aproape artistului mai bine de zece ani. Cel care se ocupa de toate aparițiile muzicale ale starului.

Pentru că Michael Jackson a avut o relație specială cu România, pentru că a știut cât este de iubit de români, iar atunci când a fost aici, la București și a cântat, a fost primit ca un Rege, cu limbă de moarte megastarul a spus că va trebui ca muzica lui să revină în țara noastră! Revine, la șapte ani de la moartea sa (25 iunie 2009).

În această perioadă, echipa din America lucrează la spectacol. Se pregătește fiecare detaliu. Așadar, Jennifer Batten, La- Velle Smith Jr, Michael Prince, Sam Sims și restul echipei lui Michael Jackson se întâlnesc, din nou, pe aceeași scenă, la 7 ani de la dispariția Regelui Pop, pentru un tribut care va îmbina hit-urile promovate în turneele „Bad” și „Dangerous”. Cel mai bun imitator al cântărețului, ajutat de tehnologie de ultimă generație (audio, video, efecte vizuale holografice, efecte pirotehnice, led wall-uri gigant etc), îi va face pe cei prezenți în Piața Constituției să creadă că Regele n-a murit!

Biletele s-au pus în vânzare, de ieri, în rețeaua Eventim. Prețul acestora este între 80 și 450 de lei.

Concertele din România

Privind în urmă, prima venire a Regelui în România a fost pe 1 octombrie 1992, când cariera lui Michael Jackson era la apogeu. Pentru România acelor vremuri, evenimentul era atât de important, încât nu a avut doar o mare importanță artistică, ci și una politică. Michael Jackson inclusese în turneul său mondial, „Dangerous World Tour”, o mică țară proaspăt eliberată din strâmtoarea comunismului. Nu se aștepta ca publicul să fie la fel ca peste tot în lume, poate mult mai iubitor și mai însetat de muzica sa. În 1992, artistul a ajuns la Cotroceni, unde președintele Ion Iliescu l-a primit ca pe un veritabil șef de stat. Două Boeinguri 747, peste 230 de persoane şi o scenă de 77 de metri lungime. Acestea erau, în 1992, primele detalii care șocau publicul român, în asteptarea primului mare concert de după 1989: Michael Jackson!

Regele muzicii pop a concertat în 1996, pentru a doua oară, la București, aducând noul său turneu „HIStory”. Seria concertelor debutase atunci doar cu o săptămână înainte, România fiind a treia oprire a lungului șir de spectacole, după Praga și Budapesta.

Pe Stadionul Național aveau să participe peste 80.000 de fani, cu 10.000 mai mult decât era estimat. Sâmbătă, 14 septembrie 1996, la ora 8:00 dimineata, porțile stadionului erau luate cu asalt de primii spectatori dornici să-l vadă pe Michael Jackson. Erau fani sosiți cu trenul din toata țara.

Michael n-a murit. S-a retras la Borsec!

Organizatorii au venit și cu alte surprize pentru fanii megastarului: se va deschide un muzeu dedicat lui Michael Jackson, cu obiecte care i-au aparținut acestuia, iar cu o săptămână înainte de concert vor veni oameni din echipa lui Michael și vor organiza tot felul de evenimente, flash-moburi și altele, iar câțiva norocoși vor fi aleși și vor putea urca pe scenă ca să arate cât de bine știu să danseze! Și acum… informații din lumea fanilor: unii dintre aceștia cred cu tărie că idolul lor va urca pe scenă. Viu și nevătămat! De altfel, mulți români sunt convinși că Michael n-a murit, ci s-ar fi retras într- un loc secret, mai precis în România. La Borsec!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.