Fantezii bolnave pe Facebook. Prețuri mici pentru ororile din grupurile private

Fantezii bolnave pe Facebook. Prețuri mici pentru ororile din grupurile private

Descoperire șocantă pe internet. Grupurile private de Facebook sunt folosite pentru a facilita fanteziile bolnave ale unor persoane.

Facebook investighează toate grupurile private ce par a fi dubioase, după ce mai multe acuzații conform cărora unii oameni se folosesc de platformă pentru a face comerț cu rămășițe umane au ieșit la lumină.

Oamenii folosesc grupurile private pentru a vinde sau a cumpăra rămășite umane, inclusiv cranii, oase. Cel mai dubios „târg” făcut avea drept obiect un copil de 6 ani mumificat, ce datează încă din anii 1700.

Facebook are deja o regulă ce interzice comerțul cu părți ale corpului uman sau cu fluide omenești, dar cumva, aceste grupuri private au reușit să fenteze această interdicție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre majoritatea rămășițelor se crede că ar proveni din situri arheologice de peste tot din lume. Un vânzător a declarat că a reușit să pună mâna pe un schelet din catacombele din Sousse, Tunisia, prețul pentru acesta fiind de 550 de dolari.

Grupurile private au fost descoperite de jurnaliștii de la  LiveScience, care au petrecut 10 luni investigând „produsele” puse la vânzare și catalogând toate obiectele ce pot fi achiziționate prin intermediul lor.

Experții legali avertizează că aceste practici pot fi pedepsite aspru atât sub legile din SUA, cât și sub legea internațională, fiind considerată un pericol pentru încercările guvernamentale și academice de a păstra intacte artefactele istorice din lume.

„Este puțin probabil ca oricine, chiar și cei care sunt de acord să-și doneze rămășițele pentru știință, să-și fi dorit să ajungă obiecte de comerț pe internet”, a declarat Ryan Seidemann și Christine Halling de la departamentul procurorului general din Louisiana, SUA.

„Mai clar decât atât este și faptul că rămășițele umane provin din catacombe sau morminte. Acești oameni și-au dorit ca rămășițele lor să rămână unde au fost îngropate, nu să ajungă la vânzare pe internet”, au mai spus aceștia.

„Aceste activități sunt considerate activități criminale întrucât încalcă legile universale și sunt folosite pentru a trage foloase proprii”, mai arată cei doi procurori, scrie Dailymail.