Ani la rând, fetele familiei Buhăescu, din comuna Ferești, județul Vaslui, au fost abuzate sexual de propriul tată. O familie cu 11 copii, dintre care patru cu handicap, de pe urma cărora părinții primesc ajutor social de 5.400 de lei pe lună. Ororile au început să iasă la iveală abia acum, după ce fiul de 18 ani al lui Dorel Buhăescu, un individ de 51 de ani, și-a surprins tatăl cu pantalonii în vine în timp ce își siluia fiicele. Oripilant în acest caz este faptul că alături de tată, la orgiile cu cele trei fete minore și una majoră, participa așa-zisul ginere, în fapt concubinul fetei cele mari, Vasile Moisei, un fost pușcăriaș de 47 de ani. Despre acesta, localnicii din Ferești, citați de vremeanoua.ro, spun că a făcut închisoare după ce și-a violat propria mamă.

Mama fetelor: „Mi s-a coscogit pielea de la atâtea bătăi”

Șocant este faptul că despre abuzurile lui Dorel Buhăescu știa și soția lui, Mihaela, cu 11 ani mai tânără, dar și alți localnici din sat. Femeia susține, însă, că bărbatul o bătea frecvent și nu a spus nimic de frică. Mihaela s-a măritat cu Dorel Buhăescu pe când avea 14 ani. Spune că din cei 26 de ani de căsnicie, aproape jumătate i-a trăit în teroare. „Soțul meu n-a fost tot timpul asa. S-a schimbat în ultimii zece ani, de când a început să bea tot ce-i cădea la mână. Bea vin, bea si spirt când nu avea ce. Eu numai bătută am fost de el si numai oropsită. Mă bătea de nu știam ce-i cu mine. Mi s-a coscogit pielea de la atâtea bătăi”, a povestit femeia, pentru vremeanoua.ro.

Mihaela a mărturisit că bărbatul ei „a început să-și bată joc de fete de multișor, nu de acum”. „Prima dată a batjocorit-o pe fata mai mare, care are 22 de ani, apoi a măritat-o cu unul, Moisei Vasile, tot de aici, din Feresti. Nu s-au mai luat cu acte, că a ajuns pe mâna Poliției. Și pe fetele astea mai mici le-a dus la el, prima dată când am fost eu plecată la mama, tot din cauza bătăilor. După ce a rămas singur acasă, a început să le bată si pe ele. De frică, au plecat la sora lor mai mare, dar s-a dus după ele si le-a adus înapoi cu tot cu Moisei ăla. Aici, acasă la noi, au făcut treaba aia mai rușinoasă”, este mărturia șocantă a femeii.

Mihaela spunea că a aflat de la polițist ce s-a întâmplat. „De Constantin si Elena am avut un praznic, iar după a venit șeful de post de la Solești să-mi zică să merg la sectie, să dau o declaratie. Totul s-a aflat de la băiatul meu mai mare, de 18 ani, care si el are probleme cu capul. S-a uitat pe usă, în casă. Fetele erau asezate în pat, iar sotul meu cu Moisei Vasile erau cu pantalonii lăsati jos. Când l-a văzut pe băiat că se uită, soțul meu a început să-l suduie si să-l alunge din ogradă. Băiatul meu s-a dus în drum și le-a spus vecinilor ce se întâmplă, iar ei au sunat la Poliție”, a mai povestit soția monstrului cu chip de tată.

 

Multă lume știa, nimeni nu a sesizat

Localnicii spun că despre situația din familia Buhăescu ar fi știut multă lume, inclusiv cei de la primărie, tatăl violator fiind chiar angajat la primărie, ca asistent personal pentru unul dintre copiii lui, care are handicap sever. De la Primăria Ferești, însă, secretarul Viorel Gavriluță a declarat, pentru EVZ, că nu s-a aflat despre abuzurile asupra copiilor comise de Dorel Buhăescu decât abia acum. „Dacă știam, dacă cineva depunea vreo plângere, vreo sesizare, vă dați seama că luam măsuri”, a declarat oficialul primăriei. Acesta a adăugat, însă, că reprezentanți ai Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui au venit, de mai multe ori, și au făcut anchete sociale acasă la familia Buhăescu, ultima oară pe 20 martie. Nici cei de la Protecția Copilului nu ar fi sesizat ceva în neregulă.

 

Arestați pentru nouă violuri

Dorel Buhăescu și Vasile Moisei, tatăl și, respectiv, concubinul fiicei sale, au fost arestați, sâmbătă, pentru 30 de zile. Reprezentanții IPJ Vaslui au transmis că cei doi bărbați sunt acuzați de nouă infracțiuni de viol. „În data de 24 mai, doi bărbați în vârstă de 47 de ani, respectiv 51 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzati de viol. Unul dintre ei, cel de 51 de ani, este bănuit de săvârșirea a cinci infracțiuni de viol, iar celălalt, de 47 de ani, este bănuit de săvârșirea a patru infracțiuni de viol. Faptele acestea s-ar fi produs în perioada martie-mai, anul acesta”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

 

Te-ar putea interesa și: