Evenimentul Zilei > Monden > Familia regală tună şi fulgeră. Prințesa Elisabeta este „prea dolofană”. Mama Reginei Elisabeta n-ar fi dorit să se afle niciodată. FOTO
Familia regală tună şi fulgeră. Prințesa Elisabeta este „prea dolofană”. Mama Reginei Elisabeta n-ar fi dorit să se afle niciodată. FOTO

Familia regală tună şi fulgeră. Prințesa Elisabeta este „prea dolofană”. Mama Reginei Elisabeta n-ar fi dorit să se afle niciodată. FOTO

Păpușa „Princess Elizabeth”, așa cum este numită, va fi vândută ca parte a unei colecții de aproximativ 500 de păpuși, toate realizate de producătorii germani Schoenau & Hoffmeister.

O păpușă rară care seamănă cu Regina Elisabeta a II-a când avea trei ani va fi scoasă la licitație în curând. Potrivit rapoartelor, păpușa nu a intrat niciodată în producție de masă, deoarece mama Reginei credea că jucăria o face pe fiica ei să pară „prea dolofană”.

Păpuşa cu părul blond și cu ochi albaștri a fost făcută în 1929. Doar foarte puține dintre prototipuri există astăzi. Proprietara păpușilor, Betty Fox din Nottinghamshire, a murit în 2019.

Păpușă regina

Toată colecția de păpuși i-a aparținut lui Betty Fox din Nottinghamshire, care a murit în 2019 la vârsta de 95 de ani

Daniel Agnew, de la Special Auction Services, a declarat pentru BBC că întreaga colecție de păpuși valorează între 40.000 de lire sterline (aproximativ 45.000 USD) și 60.000 de lire sterline (aproximativ 67.000 USD), în timp ce păpuşa Prințesa Elisabeta a fost evaluată între 500 și 800 de lire sterline.

A fost descoperită o păpuşă a Reginei în copilărie, care a stârnit mânia  Casei Regale

Regina-mamă a fost atât de nemulțumită de modelul de fabricație germană a prințese Elisabeta în vârstă de trei ani, încât a refuzat să-i dea sigiliul regal de aprobare.

Vorbind despre Betty Fox, Agnew a spus: „Ea a cumpărat tot felul de ciudatenii și le-a făcut haine minunate. Era soția unui fermier cu patru fii. Avea o viață plină și acesta era timpul ei – se dezlipea, își făcea haine și își cumpăra păpuși.” El a spus că păpușile erau „în toată” fermă.

Agnew a adăugat că fiii lui Fox i-au spus că în anii 1960 ea  punea reclame în ziarul local, cerând oamenilor păpuși, pentru care va plăti 5 lire sterline. Colecția va fi vândută ca parte a unei licitații online de trei zile, de luni până miercuri.

Datorită rarității sale și a faptului că își păstrează eticheta originală, păpușa de porțelan înaltă de 16 inci a devenit un articol căutat, relatează Express.