Oscar Pistorius, 32 de ani, a ucis-o pe Reeva Stenkamp, 29 de ani, cu patru focuri de armă trase prin ușa închisă a toaletei vilei sale din Pretoria, în 14 februarie 2013, de Valentine’s Day. Unul din gloanţe a atins victima în zona capului.

Atletul a susținut pe tot parcursul procesului său că și-a confundat prietena cu un hoț care a pătruns în locuința sa,

În primă instanță, Pistorius a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru "omucidere involuntară". Parchetul a făcut apel și a obținut condamnarea pentru crimă. Verdictul ar putea fi pronunţat vineri.

Judecătoarea Thokozile Masipa a aprobat, miercuri, difuzarea imaginilor cu puternic impact emţional, cererea fiind înaintă de procurorul şef de caz Gerrie Nel în numele familiei Steenkamp care a dorit ca lumea să vadă cum a fost curmată o viaţă cu ajutorul armelor de foc.

Tot, în cadrul termenului de miercuri, atletul paralimpic acuzat de crimă a renunţat la proteze şi a umblat, prin faţa magistraţilor, în cioturile picioarelor pentru a vdemonstra că este prea vulnerabil pentru a fi comis omorul cu intenţie. Cu lacrimi în ochi şi capul plecat, fostul atlet nu şi-a dezlipit ochii de pe podea, în timp ce avocatul sau a pledat în favoarea lui, spunând că "Pistorius nu doreşte să se ascundă în spatele celebrităţii sale".

 “Patru gloanţe au pătruns în trupul acestei femei. Curtea ar trebui să ţină cont de acest factor agravant şi să dea sentinţa în funcţie de asta. E timpul ca oamenii să vadă ce fac aceste gloanţe, dar şi ce a făcut inculpatul”, a precizat procurorul Gerrie Nel.

Avocatul apărării a încercat să oprească difuzarea imaginilor, motivând că arătarea lor este nepotrivită pentru această etapă a procesului. “Şi copiii ar trebui să se uite la asta? Ce credeţi că veţi obţine astfel?, a spus avocatul apărării.

Sursa foto şi text: independent.co.uk

Te-ar putea interesa și: