Evenimentul Zilei > Economie > Fake news demontat de Ministerul Transporturilor. Cum arată în realitate podul montat strâmb de pe autostrada A10
Fake news demontat de Ministerul Transporturilor. Cum arată în realitate podul montat strâmb de pe autostrada A10

Fake news demontat de Ministerul Transporturilor. Cum arată în realitate podul montat strâmb de pe autostrada A10

Știrea cu podul montat strâmb pe austrostrada A 10 este o dezinformare, anunță constructorul tronsonului incriminat, AKTOR. Compania blamează drona care a făcut filmarea preluată de presa centrală pentru eroarea de optică.

Astfel,  constructorul tronsonului Sebeș – Turda menționează:

Referitor la articolul “Pod montat strâmb şi doar trei utilaje care lucrează pe tronsonul Sebeş-Turda al autostrăzii A10, pe care ministrul Transporturilor a promis că se va circula în acest an” publicat în data de 29 iulie 2021 pe pagina Antena 3 și preluat mai departe de o serie de publicații on-line, societatea AKTOR, constructorul sectorului de autostradă Sebeș -Turda LOT 2, face următoarele precizări:

– Informația vehiculată de site-ul mai sus menționat conform căreia podul este montat strâmb este complet eronată, bazată pe lipsa totală de experiență sau de înțelegere a lucrărilor de o asemenea anvergură. În realitate, este vorba de un efect optic cauzat de unghiul de filmare al dronei în cauză. Senzația este accentuată de faptul că podul este oblic față de axul autostrăzii, (pentru a fi aliniat cu albia pârâului Geoagiu pe care-l traversează)

– Constructorul confirmă pe această cale că lucrările aferente podului în cauză au fost executate în conformitate cu proiectul de execuție aprobat, toate lucrările fiind verificate și aprobate de către dirigintele de șantier desemnat, fără să existe niciun fel de probleme tehnice

– Referitor la prezența scăzută de utilaje precizăm că în luna iulie a acestui an, doar în zona filmată au fost executate peste 100.000 m3 de umplutură în interiorul structurilor de sprijin ale rampelor podurilor, s-a început turnarea ultimului strat de asfalt, uzura, se montează parapeții și în luna August vor începe lucrările pentru montaj semnalizare verticală, panouri fonoabsorbante, marcaje rutiere, confirmând astfel că în toamna acestui an lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda va fi dat în trafic.

– totodată menționăm că în aceste zile se lucrează cu peste 100 de muncitori și 100 de utilaje, însă condițiile meteo de caniculă impun mai multe restricții, dar compania Aktor păstrează ritmul accelerat pentru a finaliza acest proiect.

 

Sursa foto: AKTOR

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: