Evenimentul Zilei > Monden > Faimoasa Charlotte Rampling vine la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Peste 600 de spectacole și artiști din 37 de țări, la această ediție
Faimoasa Charlotte Rampling vine la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Peste 600 de spectacole și artiști din 37 de țări, la această ediție

Faimoasa Charlotte Rampling vine la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Peste 600 de spectacole și artiști din 37 de țări, la această ediție

După un an de pauză în format fizic, provocat de pandemie, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, cel mai mare festival din Europa Centrală și de Est, va avea loc în luna august. Renumita actriță franceză Charlotte Rampling va primi o stea pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății.

Festivalul va prezenta, în perioada 20-29 august 2021, peste 600 de evenimente din 37 de țări, practic cea mai complexă ediție desfășurată până în prezent.

Organizat sub Înaltul Patronaj al Președinției României și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și al Consiliului Local Sibiu, FITS va reuni mari artiști ai scenei mondiale șii unele dintre cele mai apreciate spectacole ale lumii, recunoscute la nivel internațional și recompensate cu distincții prestigioase.

Ediția 2021 a FITS va avea o triplă dimensiune, fizică, hibridă și online. Israel Galván Company, Tokyo Metropolitan Theatre, Kibbutz Contemporary Dance Company, María Pagés Compañía, Eugenio Barba, Declan Donellan, Joseph Nadj sunt doar câțiva dintre marii artiști și marile companii ale lumii care vor evolua la Sibiu. Marea actriță franceză Charlotte Rampling, invitata de onoare a FITS, va putea fi admirată de spectatori în spectacolul ”Outwitting the Devil”, alături de Sonia Wieder-Atherton. Artista va primi o stea pe Aleea Celebrităților.

Reprezentațiile vor fi disponibile în săli de spectacole, în spații neconvenționale, în biserici, în piețele centrale ale Sibiului și în casele spectatorilor, prin site-ul oficial FITS, www.sibfest.ro, www.scena-digitala.ro, pagina de Facebook și canalul de YouTube.

Festival 3D. Biletele se pun în vânzare din 22 iulie

Ediția din 2021 este adaptată astfel încât sutele de spectacole care fac parte din programul Festivalului să fie accesibile unor categorii cât mai largi de public, motiv pentru care evenimentul va avea o triplă dimensiune.

Dimensiunea fizică va include spectacolele din sălile de teatru, din spațiile outdoor și din alte locații unde sunt programate reprezentații cu public. În varianta hibridă, în care spectacolele indoor, cu public, vor fi transmise în direct, prin intermediul a 5 echipe de streaming în săli de cinema, și în alte spații din Sibiu și din țară, în toate zonele unde responsabilii locali își doresc un parteneriat cu FITS. Acestor două componente li se adaugă dimensiunea online, prin intermediul căreia producții special adaptate pentru zona digitală vor fi disponibile iubitorilor de teatru.

Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 22 iulie, pe www.sibfest.ro si prin intermediul platformei Entertix, cu prețuri cuprinse între 20 lei și 150 lei, pentru spectacolele fizice. Multe dintre evenimentele care fac parte din program vor fi oferite gratuit publicului.

FITS păstrează tradiția marilor reprezentații în spații deschise, la care accesul publicului va fi liber, iar suplimentar va difuza, în mediul online, o serie de spectacole cu acces gratuit. În mai multe puncte din oraș, care vor fi anunțate înainte de debutul festivalului, la finalul lunii august, vor fi disponibile, pe toată durata evenimentului, puncte de unde participanții la festival vor putea să își ia brățări de diferite culori. Acestea, în funcție de culoare, vor dovedi dacă persoanele care le poartă sunt vaccinate, au făcut un test PCR cu rezultat negativ în ultimele 72 de ore sau dacă au făcut un test rapid antigen care a avut rezultat negativ.

Programul complet al FITS 2021 este disponibil pe www.sibfest.ro.