Evenimentul Zilei > International > Facebook ia măsuri extreme împotriva talibanilor: le șterge conturile. Ce pătesc cei care îi laudă sau îi susțin
Facebook ia măsuri extreme împotriva talibanilor: le șterge conturile. Ce pătesc cei care îi laudă sau îi susțin

Facebook ia măsuri extreme împotriva talibanilor: le șterge conturile. Ce pătesc cei care îi laudă sau îi susțin

Facebook a anunțat ștergerea conturilor talibanilor, precum și a conținutului pe care aceștia în promovează. Noua politică se aplică în cazul tuturor platformelor, precum Instagram și WhatsApp.

Facebook a anunțat măsuri dure împotriva talibanilor. Conținutul specific grupării va fi șters de pe rețelele de socializare, iar conturile talibanilor de asemenea. Facebook a avertizat că va lua măsuri în cazul în care vor fi localizate conturi care su legătură cu talibanii.

Facebook interzise accesul talibanilor pe rețelele de socializare 

Facebook a desemnat un grup de experţi afgani, care vorbesc dari și paștună, pentru a monitoriza orice conţinut ce ar putea avea legătură cu talibanii, considerați o grupare teroristă. Timp de mai mulţi ani, talibanii au folosit reţelele de socializare pentru a transmite mesaje mai departe.

„Talibanii sunt consideraţi o organizaţie teroristă în virtutea legislaţiei din SUA şi le-am interzis serviciile noastre în cadrul (aşa-numitelor) politici cu privire la organizaţiile periculoase. Acest lucru vrea să însemne că ştergem conturi menţinute de talibani sau create în numele lor şi este interzisă glorificarea, sprijinul şi reprezentarea talibanilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook, potrivit Agerpres.

Talibanii s-au filmat în mașinuțe și călușei, într-un parc de distracții

Ajunși stăpâni în Afganistan, talibanii pozează în oameni obișnuiți, care se distrează, la fel ca toți ceilalți. Ei se folosesc în special de rețelele de socializare pentru a comunica diverse mesaje, iar Facebook a adoptat politica amintită, ce le interzice acestora accesul pe astfel de platforme.

Mai multe videoclipuri cu soldați talibani care se distrează într-un parc de distracții din Afganistan au fost făcute publice pe Twitter. În imagini, ei apar în timp ce se dau în mașinuțe. Talibanii râd, fac giumbușlucuri și dau impresia că se distrează de minune, ca niște oameni obișnuiți, în timp de pace. Imaginile ar trebui să-i umanizeze pe îngrozitorii luptători religioși care au băgat frica într-o țară întreagă.

Din păcate nu reușesc, mai ales că mulți dintre ei pozează cu arme de foc în mână, fapt ce amintește care este adevărata situație din țara pe care au ocupat-o.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: