Facebook a cumpărat o aplicație cu UN MILIARD DE DOLARI. Tineri care s-au îmbogățit dintr-o idee

Facebook a cumpărat o aplicație cu UN MILIARD DE DOLARI. Tineri care s-au îmbogățit dintr-o idee

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook-ului, a anunţat ieri, că va cumpăra, contra fabuloasei sume de un miliard de dolari, compania care produce aplicaţia Instagram.

Facebook a cumpărat întreaga companie care produce aplicaţia Instagram pentru un miliard de dolari. Aplicaţia este foarte populară deoarece permite utilizatorilor să posteze imagini de pe telefoanele mobile sau de pe tablete şi, tot în cadrul aplicaţiei, permite editarea lor. Numărul utilizatorilor acestei aplicaţii se ridică la peste 30 de milioane de persoane, inclusiv o serie de celebrităţi, cum ar fi Hilary Duff, Mandy Moore sau Jessica Alba, menţionează cei de la Daily Mail. Vânzarea s-a produs la o perioadă scurtă de timp după ce Instgram scosese pe piaţă o versiune a aplicaţiei pentru telefoanele mobile de tip smartphone care folosesc sistemul de operare Android. Interesant este că unul dintre co-fondatorii companiei care produce aplicaţia este chiar o veche cunoştinţă a lui Mark Zuckerberg. El se numeşte Kevin Systrom şi în urmă cu opt ani l-a refuzat pe Zukerberg atunci când acesta i-a făcut o propunere de a se alătura echipei Facebook. Ambii co-fondatori ai Instagram au 26 de ani şi au terminat Universitatea Standford, cu toate că nu s-au cunoscut din timpul facultăţii.

Alte proiecte celebre. Oameni care s-au îmbogățit de la o idee

Youtube. Cumpărată de Google în 2006 pentru 1,65 de miliarde de dolari. Celebrul site de video-sharing a fost gândit și înființat de trei foști angajați ai PayPal, Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim.

Ne puteți urmări și pe Google News

Skype. Afacere vândută către eBay în 2005 pentru 2,6 miliarde de dolari. Ideea acestui program de comunicare pe internet video și în scris le-a venit specialiștilor estonieni Ahti Heinla, Priit Kasesalu și Jaan Tallin. În 2003 s-au alăturat suedezul Niklas Zennstrom și danezul Janus Friis și au înființat Skype Group. În prezent, Skype este deținut de Microsoft Corporation, care a cumpărat serviciul pentru suma de 8,5 miliarde de dolari.

P.A. Semi. Cumpărată de Apple în 2008 pentru suma de 278 de milioane de dolari. A fost fondată în 2003 de Daniel Dobberpuhl, un tânăr inginer în domeniul tehnologiei, care împreună cu câțiva specialiști s-a apucat de produs un nou tip de semiconductori. La momentul achiziției, Steve Jobs a spus că era nevoie de „talentul celor de la P.A. Semi pentru a ajuta la dezvoltarea chip-urilor pentru iPod și iPhone”.