Evenimentul Zilei > Actualitate > Făcea contrabandă cu țigări când a fost prins de polițiști. Ce a făcut după ce a fost identificat. Foto
Făcea contrabandă cu țigări când a fost prins de polițiști. Ce a făcut după ce a fost identificat. Foto

Făcea contrabandă cu țigări când a fost prins de polițiști. Ce a făcut după ce a fost identificat. Foto

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Georgiana Moşu, a declarat că bărbatul se afla marţi la volanul unui autoturism pe o stradă din municipiul Roman şi a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor.

Un bărbat în vârstă de 47 ani, din Suceava, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, fiind acuzat de contrabandă cu ţigări, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.

„Echipajul de poliţie a procedat la urmărirea acestuia iar după aproximativ 700 – 800 metri, autoturismul urmărit a părăsit partea carosabilă, izbindu-se de peretele unei clădiri. În acel moment, conducătorul auto a coborât din autoturismul avariat şi ar fi încercat să se sustragă prin escaladarea unui gard, fiind prins şi imobilizat de un echipaj mixt format din poliţişti şi jandarmi. (…) În urma controlului efectuat asupra vehiculului, poliţiştii au descoperit în interiorul acestuia 9.463 pachete de ţigarete fără timbru, susceptibile a fi provenite din contrabandă”, a declarat Georgiana Moşu.

Zeci de mii de pachete de tigări au fost confiscate în urma unei descinderi. Doi tineri au primit arest preventiv

Cazul a fost preluat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

Ţigările în valoare de aproximativ 105.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Suceveanul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Bandă de traficanți de droguri destructurată. Polițiștii au capturat 7 tone de hașiș

Un cetățean ucrainean cercetat pentru contrabandă și 12.800 pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

 

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş au descoperit şi confiscat, la frontiera cu Ucraina, 12.800 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 150.000 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din zonă. În cadrul acțiunii a fost reținut un cetățean ucrainean implicat în activitatea de contrabandă.

Ieri, 01 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 01.00, colegii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Cămârzana, județul Satu Mare, un grup de persoane care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul țării, trei dintre ele transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea acestora, moment în care persoanele au abandonat coletele și au fugit înapoi spre teritoriul ucrainean, însă unul dintre ei a fost reţinut de lucrătorii noștri.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

La fața locului, au fost descoperite 21 colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.800 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 149.760 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele bărbatului în cauză, cetățean ucrainean, în vârstă de 29 de ani, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Negrești Oaș au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, polițiștii de frontieră derulează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.