„Este timpul să trăim mai bine”. Seria de alimente despre care nutriționiștii susțin că are beneficii uriașe

„Este timpul să trăim mai bine”.  Seria de alimente despre care nutriționiștii susțin că are beneficii uriașe

Nutriționistul Fabrizio Mancini explică ce se întâmplă atunci când mâncăm alimente vindecătoare și facem o pauză la grăsimi rele, făina albă și zahăr. Prin somn, nutriție, echilibru interior şi prin activitate fizică adecvată, putem să ne menținem o sănătatea la cote maxime departe de medicamente.

Principalii noștri dușmani stau în activitățile pe care le desfășurăm în fiecare zi. Modul în care mâncăm poate fi cel mai rău lucru dacă alimentele pe care le folosim sunt procesate sau au aditivi.

Și o problemă conexă este că astăzi mâncăm mai multe alimente decât ar trebui să ingerăm. Apoi, există lipsa activității fizice: corpul nostru este făcut să se miște și nu facem suficientă activitate fizică, de exemplu mersul pe jos și alergarea.

Alți dușmani pe lângă cel alimentar sunt: resentimentul, furia, pesimismul și relațiile toxice cu oamenii ne îmbolnăvesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Fabrizio Mancini: ”Am văzut mii de pacienți care s-au vindecat de boli cronice, au slăbit fără efort și s-au simțit mult mai energici atunci când au început să mănânce anumite fructe și legume”, şi continuă:  există mii de studii care au arătat că o dietă bogată în fructe și legume protejează împotriva bolilor de inimă, a cancerului și a altor boli cronice.

În acest context, celebrul medic prezintă topul alimentelor vindecătoare:

1.Brocoli: Această super-legumă combate cancerul și este plină de vitamina C care stimulează sistemul imunitar. Ajută, de asemenea la normalizarea tensiunii arteriale și este bogată în fibre, menținând sănătatea sistemului digestiv. Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conțin diverși compuși bioactivi care pot reduce daunele celulare cauzate de anumite boli cronice, potrivit studiilor.  Mai multe studii mici au arătat că consumul de legume crucifere poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer.

2. Cireșele: Acestea ajută la distrugerea celulor canceroase. Cireșele sunt, de asemenea bogate în melatonină, un hormon care acționează ca antioxidant protejând celulele și membranele. Se crede că sucul de cireșe combate durerea cronică, guta și bolilor de inimă. Doar o porție (154 grame) de cireșe fără sâmburi oferă 10% din DZR de potasiu, un mineral esențial pentru a-ți menține inima sănătoasă.

3. Frunze de cicoare: Cicoarea purifică ficatul și splina şi neutralizează aciditatea gastrică. Este indicată în crize de icter. Se beau două căni de infuzie (două lingurițe de plantă la o cană cu apă) pe zi. Cercetările timpurii arată că administrarea de semințe de cicoare infuzată

4.Merișoarele: Ingredientul activ din merișoare este proantocianina un grup de fitochimicale. Doar 220 de ml de suc de merișoare ajută la prevenirea infecțiilor recurente. Dar proprietățile de vindecătoare ale acestor fructe de pădure colorate nu se opresc aici. Ele conțin mai mulți fenoli decât strugurii roșii, care ajuta la prevenirea depunerii de colesterol pe pereții arterelor. Cercetători ai Universităţii din Massachusetts au demostrat că anumite substanţe obţinute din extractul de merişor sunt capabile să distrugă, selectiv, tumorile cauzatoare ale cancerului de colon şi de sân.

5.Ulei de cocos: Mulți ani am fost avertizați să evităm uleiurile tropicale pentru că sunt bogate în grăsimi saturate care blochează pereții arterelor. Însă, astăzi uleiul de cocos un super-aliment care stimulează sistemul imunitar, datorită conținutului de acid lauric. Acest acid combate virusurile și bacteriile din organism. O lingură de ulei de cocos pe zi este tot ce ai nevoie.

Dacă dieta noastră ar fi compusă din jumătate din aceste alimente (sau chiar mai multe), am fi sănătoşi

Zicala că un măr pe zi îl ține pe doctor departe de noi este întotdeauna valabilă. De asemenea, recomand consumul de ulei de măsline, care este esențial pentru reducerea tensiunii arteriale și a somonului, deoarece este bogat în omega 3. În cazurile în care acest procent de 50% sau mai bine de 70% din fructe și legume nu este atins, puteți utiliza suplimente precum vitamine sau omega 3. Dar este inportant de văzut dacă în familie avem cazuri anterioare de cancer sau alte boli, astfel încât să ne putem hrăni cu acele alimente care ajută la prevenirea acestor boli, mai spune expertul.