Evenimentul Zilei > Actualitate > Fabrică ilegală de țigări descoperită în Dolj. Ce au găsit polițiștii acolo
Fabrică ilegală de țigări descoperită în Dolj. Ce au găsit polițiștii acolo

Fabrică ilegală de țigări descoperită în Dolj. Ce au găsit polițiștii acolo

O fabrică ilegală de țigări a fost descoperită în județul Dolj, de polițiști, în cadrul unei percheziții de mari dimensiuni făcute joi. Zeci de tone de tutun au fost confiscate.

În județul Dolj, polițiștii și procurorii DIICOT au descoperit în judeţul Dolj o fabrică clandestină unde erau produse şi ambalate ţigări care erau distribuite ulterior pe piaţa internă, dar erau livrate și în Uniunea Europeană.

Fabrica ar fi apărut la inițiativa unei grupări formate din 19 persoane – români, moldoveni şi ucraineni. În urma percheziției, șase persoane au fost reținute, iar alte trei au fost plasate sub control judiciar.

Anunțul autorităților, după descoperirea fabricii de țigări

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPF – Direcţia de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere (inclusiv structurile teritoriale Timişoara, Otopeni şi Garda de Coastă) şi IGPR – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor – Direcţia Supraveghere Operaţiuni Vamale şi Direcţia Regională Vamală Dolj, au făcut, joi, 14 percheziţii domiciliare, în judeţele Dolj şi Olt”, au precizat oamenii legii.

„Într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 19 persoane, specializat în contrabandă, producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, contrafacerea unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, concurenţă neloială şi spălare de bani.

„Au fost ridicate aproximativ 50 de tone de tutun vrac”

În urma percheziţiilor, au fost ridicate aproximativ 50 de tone de tutun vrac, o linie de tocat, fermentat, mărunţit şi uscat tutun, o tiparniţă, materiale şi materii prime folosite în procesul de producţie, asamblare şi ambalare a ţigaretelor, respectiv foiţe, filtru, staniol, adeziv, blanchete, având aplicate desene similare cu mărci cunoscute de ţigarete.

De asemenea, au fost ridicate un generator, care ar fi fost utilizat pentru a evita consumul mare de energie electrică de la furnizori (pentru a nu se descoperi activitatea ilicită), 2 ansamble auto formate din cap tractor şi semiremorcă, o autoutilitară (care ar fi fost folosite pentru transportul tutunului şi a materialelor necesare prelucrării acestuia) şi 5 autovehicule”, conform comunicatului DIICOT.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: