Editura Evenimentul si Capital

Fă ce SPUNE POPA, NU CE FACE POPA. Zeci de clerici, acuzaţi de vânzare de DROGURI, desfrâu, adulter, CURVIE, furt de MILIARDE şi DEŢINERE DE ARME. Este incredibil ce pot face FEŢELE BISERICEŞTI

Preoti judecati
Autor: | | 11 Comentarii | 1565 Vizualizari

Un număr impresionant de preoţi care au slujit la biserici din Constanţa au fost puşi pe “pauză” de Arhiepiscopia Tomisului pentru lucrurile făcute de aceştia. Aceştia sunt acuzaţi de lucruri grave de capetele bisericeşti. Printre faptele făcute, se enumeră traficul de droguri, desfrâul, adulterul, curvia, furtul a unor sume considerabile de bani sau deţinerea de arme.

Unii dintre cei care au fost achetaţi în cadrul Episcopiei, s-au reintegrate în instituţiile bisericeşti. Dar din cause diferite, alţii nu au mai putut face acest lucru. Pe lista pusă la dispoziţie de Arhiepiscopia Tomisului, se regăsesc 22 de preoţi. Dintre aceştia, şapte au fost depuşi din treapta preoţiei, iar 15 au fost caterisiţi.

Iată lista cu preoţii caterisiţi:

ANTOCHE COSTICĂ- fost preot la Parohia "Sf. Ștefan-Gară", Constanța

Prima judecare în Consistoriul Eparhial a fost în anul 2006 pentru urmăroarele capete de acuzare:

1. Căderea și persistența în păcatul desfrâului.

2. Hotărârea definitivă de a divorța.

3. Faptul de a se cununa a doua oară, cu o altă femeie în anul 2000, în timp ce asupra căsniciei sale nici măcar nu s-a intentat divorțul.

4. Tăinuirea propriei situații și a demnității preoției sale în fața ierarhului, deoarece, în timp ce se afla în situație de desfrâu, concomitent cununat de două ori, Centrul Eparhial l-a promovat în funcția de Inspector de Specialitate, încredințându-i cinstea de a conduce activitatea de pelerinaj în Eparhie, concomitent cu acordarea distincției bisericești de iconom stavrofor.

5. Săvârșirea Ierurgiilor și chiar a Sf. Taine a Cununiei în timp ce era deja oprit în totalitate de la oficierea celor sfinte.

6. Neascultarea de autorități, prin faptul că timp îndelungat a fost sfătuit să-și reconsidere situația propriei familii pentru a nu se ajunge la divorț. A fost sfătuit de către mai mulți colegi preoți și chiar de însuși IPS Arhiepiscop Teodosie să opteze pentru alte modalități de a proceda încât să-și mențină demnitatea de preot cu deplinătatea slujirii preoțești.

A doua judecare în Consistoriu a fost în anul 2014 pentru urmăroarele capete de acuzare:

1.Nesupunere și neascultare de autoritatea bisericească-Arhiepiscopia Tomisului, prin faptul că, fiind oprit de la săvârșirea celor sfinte (Sf. Taine și Ierurgii), a slujit Sf. Liturghie cu preoți caterisiți.

2. Schisma.

3. Apostazia, prin slujire cu caterisiți.

În prezent este afiliat la „Mitropolia Autonomă după Vechiul calendar – Episcop Gherasim”, structură religioasă nerecunoscută de BOR și de Statul român.

BOTEZAN GABRIEL – fost preot la Sectorul de Asistență Socială al Arhiepiscopiei Tomisului.

Judecat la data de 29.03.2007 pentru imoralitate și desfrâu.

BUCICĂ GABRIEL – fost preot misionar

Judecat la Consistoriu în data de 27.03.2014, pentru îndeletnicirea cu afaceri potrivnice chemării preoțești(dealer de etnobotanice).

CHIRCU TRAIAN - fost slujitor la Capela Militară, Mangalia.

Judecat la Consistoriu la data de 11 iunie 2009 pentru următoarele capete de acuzare:

1. Gestionarea incorectă, în interes propriu, a unității bisericești în care a slujit, producând daune financiare în sumă de 272.440,06 Lei,

2. Calomnierea și acuze neîntemeiate la adresa clerului și a organelor superioare bisericești.

3. Îndeplinirea cu rea credință a îndatoririlor impuse de legiuirile bisericești.

4. Îndeletnicirea cu afaceri potrivnice chemării preoțești.

5. Neascultarea de autoritățile bisericești.

GAVRILUȚĂ IULIAN – fost preot la Parohia Viile

Judecat în 8.06.2016, pentru următoarele capete de acuzare:

1. Nerespectarea Mărturisirii (de fidelitate eclesială sau a jurământului) depuse la absolvire sau hirotonie.

2. Neascultare de autoritățile bisericești.

3. Neexercitarea slujirii preoțești, prin neoficierea Sfintei Liturghii în Duminici și sărbători.

GURIȚĂ CIPRIAN NICU– fost preot la Parohia Eforie Nord II

Judecat la data de 29 iulie 2011, pentru neascultarea şi nesupunerea faţă de organele bisericeşti superioare (Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei şi Permanenţa Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului), în legătură

cu refuzul de a accepta pedeapsa Consistoriului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, respectiv transferul disciplinar la parohia Țibrinu, pe care Arhiepiscopia Tomisului nu a putut astfel să o pună în aplicare.

În prezent este afiliat la „Mitropolia Autonomă după Vechiul calendar – Episcop Gherasim”, structură religioasă nerecunoscută de BOR și de Statul român.

GURIȚĂ VASILE – fost preot la Parohia Eforie Nord II

Judecat la data de 19 februarie 2009, pentru următoarele fapte:

1. Neglijență totală și rea voință în îndeplinirea îndatoririlor preoțești, atât ca administrator, cât și ca preot.

2. Provocare de tulburare și dezbinare în parohie.

3. Dezinformarea credincioșilor cu privire la situația bisericii parohiale.

4. Acuzații calomnioase la adresa organelor ierarhic superioare, inclusiv Înaltpreasfințitul Teodosie.

5. Totală neascultare față de autotitatea bisericească - nu a predat Sf. Antimis, inventarul și gestiunea parohiei, ștampila.

6. Sfidarea autorităților bisericești și a bunei rânduieli în Biserică (nu s-a prezentat la termenele citate de judecată).

7. Recidivă în ceea ce privește încălcarea disciplinei preoțești.

10. Demisia din Arhiepiscopia Tomisului și ieșirea de sub ascultarea Chiriarhului locului.

11. Separarea de Biserică prin înființare de parohie-biserică particulară.

În prezent este afiliat la „Mitropolia Autonomă după Vechiul calendar – Episcop Gherasim”, structură religioasă nerecunoscută de BOR și de Statul român.

GUZU CLAUDIU - fost preot la Parohia Ciocârlia de Sus

Judecat la Consistoriu pentru :

1. Neglijarea familiei și a datoriilor față de aceasta. Comportament deosebit de violent față de soția sa.

2. Părăsirea familiei și a parohiei, mutarea sa la domiciliul altei femei, cu care trăiește în păcatul preadesfrânării.

MASCAS ALEXANDRU GABRIEL– fost preot paroh la Parohia “Sf. Împărați”, Cernavodă.

Prima judecare în Consistoriu a fost în anul 2001 pentru următoarele capete de acuzare:

A. Neascultare de autoritățile bisericești, prin:

1. Neglijență în îndeplinirea datoriilor bisericești.

2. Căutarea de certuri și provocarea de neînțelegeri în sânul Bisericii.

3. Impunerea cu sila a plății serviciilor religioase.

4. Incorectitudini săvârșite în afaceri oficiale.

5. Fapte contra ordinei și bunei cuviințe.

Tudor Chirila, reactie HALUCINANTA! Ce a putut sa spuna despre cazul Codrutei Kovesi a DEPASIT orice imaginatie

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
20:50 UPDATE. A fost RESPINSĂ CEREREA LAUREI KOVESI! ADINA FLOREA, în continuare procurorul de caz 20:13 AMENINŢARE CU BOMBĂ la România TV! Geniştii în alertă! Ion Cristoiu se află în clădirea televiziunii. Breaking news în media 19:12 DEZASTRU pentru Kovesi. ACUZAȚIILE oficiale ale SIIJ. Fosta șefă a DNA ar fi luat sute de mii de lei 18:17 Lazăr RĂSPUNDE acuzațiilor. INTERVENȚIE de ULTIMA ORĂ a procurorului general. ACUZAȚIILE „sunt neavenite și urmăresc destabilizarea Ministerului” 17:30 OPERAŢIUNEA STRICT SECRET, Kovesi şi dosarul în care e suspectă. Fostul şef al Poliţiei Române lansează MAREA BOMBĂ: „Totul s-a organizat la nivel de minister” Breaking news 17:13 BREAKING NEWS! SEBASTIAN GHIȚĂ: ESTE INIMAGINABIL ce lucru o FACE SĂ MINTĂ 16:35 Kovesi ÎL TRAGE ÎN GROAPĂ pe Augustin Lazăr. Există un mic detaliu care îl poate distruge pe Procurorul General. News alert în Justiţie 13:43 Avocatul Piperea, despre CITAREA Kovesi: „E un concurs de infracțiuni care ar putea determina o pedeapsă chiar de 10 ani. Este un cumul de acuzații grave." 12:27 News ALERT! PONTA, la ieșirea din sediul PARCHETULUI GENERAL. PROCURORII nu i-au ARĂTAT ce CONȚINE DOSARUL 12:24 Dan Andronic, despre AUDIEREA lui KOVESI: „Nu are cum să evite cerea PARCHETULUI”. News alert 09:04 Pleșoianu solicită expulzarea ambasadorului Hans Klemm: „Acest individ a depășit deja orice limită a diplomației" 08:29 Lovitură PUTERNICĂ dată Regimului Dragnea din partea Germaniei. România va pierde ENORM dacă Kovesi va fi arestată. 06:10 „Operațiunea Sebastian Ghiță îl denunță pe Florian Coldea” a fost un succes. Va fi și „Operațiunea Sebastian Ghiță o denunță pe Codruța Kovesi”? România lui Cristoiu 23:24 BREAKING NEWS în CREIERII NOPȚII! BLONDA lui Iohannis îi întoarce spatele: „Nu mă interesează Kovesi și nici referendumul!” 22:57 BĂTĂLIA TITANILOR: Kovesi și Ponta FAȚĂ ÎN FAȚĂ! Via lui Ghiță o va TORPILA pe Kovesi 21:17 Ghiță și MOMENTUL ADEVĂRULUI despre Kovesi: „Ea a încercat să îmi închidă gura pentru că știam ce a făcut în tinerețe” 21:09 DEZVĂLUIRE despre Kovesi și politicienii care o susțin: Vor sa controleze JUSTIȚIA 20:35 Ponta aruncă bomba: TRECUTUL Laurei Kovesi ESTE ALTUL DECÂT CEL ŞTIUT. Ce s-a întâmplat, de fapt, la vizita din vie? Breaking news 20:34 KOVESI și IOHANNIS. Stăpânii lor vor să transforme România într-un STAT POLIȚIENESC. Acuzații GRAVE 18:21 Ion Cristoiu devoalează anomalia din comportamentul Laurei Codruţa Kovesi: „Pentru prima dată, ea pune mâna pe telefon”