Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ezra Pound scapă de închisoare dar ajunge la balamuc. Acuzația era gravă
Ezra Pound scapă de închisoare dar ajunge la balamuc. Acuzația era gravă

Ezra Pound scapă de închisoare dar ajunge la balamuc. Acuzația era gravă

Când s-a întors, după decenii, în Statele Unite la 1945, a fost arestat sub acuzaţia de trădare, pentru transmiterea propagandei fasciste la radio, în SUA, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

La sfârşitul anului 1908, a călătorit la Londra, unde s-a împrietenit cu influentul scriitor şi editor Ford Madox Ford, precum şi cu poetul irlandez William Butler Yeats, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1923.

A publicat în 1909, cu succes, volumele Personae, Exultations şi The Spirit of Romance, ultima bazată pe prelegerile pe care le ţinuse la Londra.

A scris numeroase recenzii şi critici pentru mai multe publicaţii.

Prietenul său T.S. Eliot, observa mai târziu: „În decursul unui deceniu crucial în istoria literaturii moderne, aproximativ 1912-1922, Pound a fost cel mai influent şi, în anumite privinţe, cel mai bun critic din Anglia sau America”.

În 1912, a contribuit la crearea unei mişcări numite Imagism, ce dorea stabilirea unui curs mai direct cu limbajul, evitând emoţia, sentimentele, care au modelat atât de complet poezia victoriană şi romantică.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.