Editura Evenimentul si Capital

Extemporal la dirigenţie: ”Ce sunt eu, curvă sau târfă?”

d9d967c430d2be6f4a66074579dccff5
Autor: | | 1 Comentarii | 0 Vizualizari

O profesoară de la Colegiul Tehnic „Traian”, din sectorul 2 al Capitalei, a dat ca temă unei clase să limpezească diferenţa semantică dintre cuvintele „curvă” şi „târfă”.

Mai multe înregistrări audio şi video, intrate în posesia EVZ, arată cum se desfăşoară cursurile într-un liceu bucureştean. Mihaela Cioc (42 de ani), inginer constructor, intrată în învăţământ de toamna trecută, ţine lecţii care abundă de insanităţi şi comentarii sexuale. Femeia este posesoarea unui pistol cu gloanţe de cauciuc, face un secret din fostul său loc de muncă şi are dificultăţi majore în a-şi păstra coerenţa atunci când redactează un memoriu. După reclamaţiile elevilor şi ale părinţilor, şcoala a sancţionat-o doar cu „observaţie scrisă”, permiţându- i să predea în continuare. O a doua reclamaţie se judecă, în prezent, la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Mihaela Cioc predă discipline tehnice la Colegiul „Traian” şi, până luna trecută, a avut şi o clasă de dirigenţie: a XI-a B. Cu Codul Penal pe masă În luna octombrie, elevii au înregistrat prestaţia profesoarei, timp de 30 de minute, la o oră de dirigenţie. Cu puţin timp în urmă, Mihaela Cioc le spusese care avea să fie tema de discuţie: „La ce vârstă ai voie, din punct de vedere penal, să devii curvă şi la ce vârstă ai voie să devii târfă?”. La lecţia anunţată, Mihaela Cioc îl trimite pe elevul Ciprian în locul ei, la catedră, şi-i cere să dezvolte subiectul propus cu câteva zile în urmă. Urmează dialogul: „Ţi-am dat o temă. Nu ţi-ai făcut-o? Nu-i nimic, improvizezi acum!”. „Despre ce vreţi să discutăm?”. „Despre care era diferenţa dintre curvă şi târfă. Zi-i conform DEX-ului, c-ai luat din DEX…”. „Legea nu prevede de la câţi ani poţi deveni curvă sau târfă”. „Care lege?”. „Codul Penal”.„Care lege?!”. „Legea României”. O privire în DEX Mihaela Cioc îl trimite pe elevul Ciprian la dicţionar, pentru a clarifica sensul celor două cuvinte. „Zi-i ce-ai găsit în DEX!”. Băiatul citeşte definiţiile celor doi termeni, „curvă” şi „târfă”, profesoara e vag nelămurită de explicaţii, apoi întreabă: „Eu ce sunt, Ciprian?”. „Dumneavoastră? Diriginta mea! Nu mă interesează viaţa dumneavoastră personală”. „Nici măcar, aşa, o părere nu ţi-am făcut până acum?... Nu?... Bun!”. Interesul Mihaelei Cioc se mută asupra elevului Irimia: „Irimia, eu ce sunt pentru tine, Irimia?”. „Doamna profesoară, doamnă!”. „Curvă sau târfă?”. „Nu ştiu”. „Păi, ţi-am dat definiţia.(…) Cum ar fi mai bine să fiu eu, Irimia, curvă sau târfă?”. „Cum vă simţiţi mai bine, doamna profesoară”. Apoi, profesoara întreabă: „Dacă eu merg cu el la munte, am voie să mă culc cu el la munte (un elev pe care-l ia de gât)?”. La finalul orei, elevii sunt puşi să scrie şi să semneze un proces-verbal în care declară că, în ultimele 30 de minute, au discutat despre „traficul pietonal”. („Că maşini nu aveţi încă.”)

Codrin Ștefănescu, oficial în cursa pentru funcția de secretar general PSD! „Vreau să fiu parte a redefinirii şi reînvierii acestui partid”

Pagina 1 din 2


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000