Evenimentul Zilei > International > Exploziv. SUA avertizată de un dezertor chinez, înainte ca pandemia să fie declarată. Oficialii nu erau „foarte îngrijorați”
Exploziv. SUA avertizată de un dezertor chinez, înainte ca pandemia să fie declarată. Oficialii nu erau „foarte îngrijorați”

Exploziv. SUA avertizată de un dezertor chinez, înainte ca pandemia să fie declarată. Oficialii nu erau „foarte îngrijorați”

Liderii americani au fost avertizați cu privire la un nou coronavirus care circula în Wuhan cu o uimitoare cinci luni înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să declare virusul pandemie. Un dezertor chinez le-a comunicat informația, numai că au ignorat gravitatea pandemiei.

Dezvăluirea a fost făcută de dezertorul și militantul Wei Jingsheng  care spune că că a încercat în repetate rânduri să avertizeze autoritățile americane cu privire la gravitatea epidemiei, dar a fost ignorat, deoarece oficialii nu erau „foarte îngrijorați”.

Fostul membru al Partidului Comunist Chinez a făcut această dezvăluire în cadrul unui nou documentar al Sky News Australia intitulat „Ce s-a întâmplat cu adevărat la Wuhan”.

Jingsheng a declarat că a alertat agențiile de informații americane în noiembrie 2019, dar a spus că oficialii nu au fost „foarte îngrijorați”. El a spus: „Am simțit că nu erau la fel de preocupați ca mine, așa că am încercat să fac tot posibilul să le ofer informații mai detaliate.”

„Nu cred că există un guvern al unei țări care ar face așa ceva (ascunderea unui virus). Așa că am continuat să mă repet în încercarea de a-i convinge”, a mai afirmat Jingsheng.

Încercările sale de a avertiza lumea au venit cu mai bine de o lună înainte ca China să alerteze Organizația Mondială a Sănătății (OMS) că există un focar pe 31 decembrie 2019.

Jingsheng aflase despre virus de la contactele sale la nivel înalt din Beijing

Jingsheng a aflat despre virus de la contactele sale la nivel înalt din Beijing și a transmis informația politicienilor americani de la Casa Albă.

El nu a dezvăluit politicianul cu care a vorbit, dar a spus că au fost în măsură să vorbească cu președintele american de la acea vreme, Donald Trump.

Vorbind în documentar, dezertorul a spus: „Nu sunt sigur că acest politician vrea să vorbesc despre el aici. Dar vreau să spun că este un politician suficient de înalt, suficient de înalt pentru a putea ajunge la președintele SUA„.

OMS a declarat pentru prima dată epidemia ca fiind o urgență de sănătate publică de interes internațional la 30 ianuarie în 2020, scrie dcbusiness.ro.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: