Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie uriașă la fabrica secretă de armament din Rusia. Șase oameni au ars de vii
Explozie uriașă la fabrica secretă de armament din Rusia. Șase oameni au ars de vii

Explozie uriașă la fabrica secretă de armament din Rusia. Șase oameni au ars de vii

O fabrică secretă de armament construită pe vremea lui Stalin a explodat. Șase oameni au ars de vii într-una din cele mai mari catastrofe petrecută în ultima vreme. Ministerul Apărării din Rusia folosește substanțe chimice produse aici.

O fabrică de armament din Rusia a explodat într-un mod misterios, lăsând șase morți și un muncitor care se lupta pentru viața sa în comă. Pe 30 iulie, membrii personalului care „nu trebuiau să se afle” în fabrica de arme de top secret din Kamenski-Șaktinski, din regiunea Rostov.

„Unii [oameni] nu trebuiau să fie acolo”, a declarat o sursă pentru presa rusă. Compania a redus personalul, din motive de economie. Au existat personal neexperimentat care a fost obligat să facă sarcini complexe pe care nu le întreprinseseră anterior. Acest lucru a influențat incidentul”, a declarat un muncitor.

Toți angajații au suferit „arsuri îngrozitoare”, iar singurul supraviețuitor este rănit, în stare critică la spital.

Cu toate că activitatea unității este strict secretă, se crede că fabrica este implicată în fabricarea mai multor sisteme de rachete de lansare, precum și a armelor convenționale. Totodată anumite surse citate de ziariști susțin că există o importantă producție de substanțe chimice.

Ce se fel de substanțe se produc nu se știe, tot ce are loc în fabrică fiind învăluit în mister, dar unele dintre ele sunt pentru proiecte coordonate de Ministerul Apărării din Rusia.

Surse au spus că muncitorii „ardeau vii” în timpul oribilului incident

“Un muncitor a fost găsit mort vineri, dar alți cinci au fost declarați decedați ulterior. Se știe doar că au murit din cauza exploziei care le-a provocat arsuri la aproape pe sută la sută din corp.“, declarat o sursă pentru Țargrad Rostov.

Personalul era de serviciu era neexperimentat, pentru că așa cum am mai arătat din cauza penuriei economice, conducerea a pus lucrători neexperimentați să facă lucrări complexe. Mânați să păstreze ritmul de producție s-a ajuns la o „încălcare” catastrofală a normelor de siguranță.

Oficialii au susținut că nu a existat nicio scurgere chimică în atmosferă după explozie. Cu toate acestea, puține informații au fost dezvăluite despre misterioasa explozie.

Oficial, totul a fost sub control

O anchetă asupra exploziei a fost lansată și va fi condusă de Dmitri Kapranov, directorul Departamentului Industriei Armelor Convenționale.

O sursă oficială rusă a prezentat astfel incidentul: “În urma alertei de urgență, care a avut loc în noaptea exploziei, șapte persoane au fost rănite, iar acestea au fost spitalizate cu arsuri. Incendiul nu a dus la emisii nocive în atmosferă, a fost rapid eliminat. Ministerul Industriei și Comerțului a început să verifice“.

Accidentul a avut loc la întreprinderea construită în 1939, care aparține acum Ministerului Industriei și Comerțului și care se ocupă cu producția de muniție.

În atelierul „închis”, care se ocupă de produse speciale, în timpul procedurii obișnuite de fabricare a matrițelor, echipamentul a funcționat defectuos: „tăietorul” special nu s-a închis, după care maistrul de schimb a decis să îl închidă manual.

Șapte angajați au intrat în zona unde se afla mașina și în timp ce reparau un amortizor rupt, a avut loc un incendiu. Drept urmare, oamenii au „ars de vii“, au suferit arsuri chimice severe: la șase dintre ei reprezintă 100% din corp.

Kamenski este una dintre cele mai mari întreprinderi chimice din sudul Rusiei. Potrivit site-ului oficial al companiei, aceasta produce „cele mai importante produse chimice pentru proiecte de importanță națională”, precum și produse civile.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: