Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie puternică într-un bloc cu 100 de locuințe din Brașov. Două persoane au fost grav rănite
Explozie puternică într-un bloc cu 100 de locuințe din Brașov. Două persoane au fost grav rănite

Explozie puternică într-un bloc cu 100 de locuințe din Brașov. Două persoane au fost grav rănite

Alte aproximativ 60 de persoane au fost evacuate din clădire. Explozia nu a fost urmată de incendiu, dar alte 12 locuințe au fost afectate de deflagrație

O explozie puternică a avut loc, în această dimineață, într-un bloc cu 100 de garsoniere de pe strada Jiului din Brașov. Explozia nu a fost urmată de incendiu, însă două persoane, un bărbat în vârstă de 30 de ani și o femeie de 50 de ani au suferit arsuri grave și au fost transportate la spital. Pompierii au intervenit cu mai multe echipaje medicale, dar și echipaje cu apă și spumă. 

Alte 12 locuințe au fost afectate de acest incident.

La fața locului s-au deplasat prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, dar și reprezentanți ai distribuitorului de gaz, ai Electrica, ai poliției și experți în construcții. Întreaga zonă a fost izolată, iar alimentarea cu gaz și cea cu energie electrică au fost sistate.

„Am dispus măsuri de urgență, dar după ce specialiștii au stabilit că structura de rezistență a blocului nu a fost afectată, am permis locatarilor să se întoarcă în locuințele lor”, ne-a declarat prefectul județului Brașov, la locul tragediei.

Conform reprezentanților Ambulanței Brașov, cei doi răniți au suferit arsuri de gradele 2 și 3.

Cauzele care au condus la acest incident urmează să fie stabilite.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: