Evenimentul Zilei > Economie > Explozie pe piața imobiliară. Cu cât au crescut apartamentele în marile orașe
Explozie pe piața imobiliară. Cu cât au crescut apartamentele în marile orașe

Explozie pe piața imobiliară. Cu cât au crescut apartamentele în marile orașe

Piața imobiliară a trecut prin schimbări majore de la începutul pandemiei. Dacă anul trecut a înregistrat un declin, a nul acesta, spun experții, și-a revenit spectaculos.

Suma medie solicitată la nivel național de către vânzători s-a cifrat la 1.507 euro pe metru pătrat util, în scădere cu 0,1% față de august 2021, de la 1.508 euro pe metru pătrat util.

„Cinci dintre cele șase mari orașe monitorizate constant au înregistrat majorări ale valorilor medii de listare pe segmentul apartamentelor, cea mai semnificativă marjă de creștere fiind observată în Iași. Excepția de la regulă este reprezentată de Brașov, unde tendința generală de scădere a fost susținută exclusiv de segmentul locuințelor noi”, arată Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Cât costă un apartament în București?

În București, pe parcursul lui septembrie, prețurile apartamentelor disponibile spre vânzare  au crescut semnificativ: de la o medie de 1.569 de euro pe metru pătrat util, până la 1.583 de euro pe metru pătrat.

Cerințele proprietarilor au fost mai ridicate doar pe segmentul locuințelor din blocurile vechi, care s-au apreciat cu 2,2%, de la 1.489 de euro pe metru pătrat, la 1.522 de euro pe metru pătrat. Unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au înregistrat o scădere de 0,2%, de la 1.621 la 1.617 euro pe metru pătrat.

Cât costă un apartament în Brașov?

În Brașov, indicele Imobiliare.ro a consemnat, per ansamblu, un recul de 0,7% al prețurilor apartamentelor, de la 1.442 de euro pe metru pătrat util la finele lui august, la 1.432 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui septembrie.

În cazul locuințelor din blocurile vechi a avut loc o evoluție pozitivă: este vorba de un avans de 0,6%, de la 1.342 la 1.350 de euro pe metru pătrat. Acestea au fost cele mai căutate, iar zona centrala este cea mai căutată.La polul opus, locuințele noi din Brașov au înregistrat o scădere de 1%, de la 1.546 la 1.531 de euro pe metru pătrat.

Cât costă un apartament în Cluj?

În Cluj-Napoca, prețurile apartamentelor s-au majorat cu 0,6% pe parcursul lunii septembrie, ajungând ajungând la o valoare medie de listare de 1.985 de euro pe metru pătrat util.

Cât costă un apartament în Constanța?

Valoarea medie de listare a apartamentelor scoase la vânzare în Constanța a înregistrat un avans de 1%, de la 1.347 de euro pe metru pătrat util, la 1.360 de euro pe metru pătrat. Prețurile s-au majorat pe ambele segmente de piață analizate, însă într-o măsură diferită: apartamentele vechi s-au apreciat cu 0,2% (de la 1.338 la 1.341 de euro pe metru pătrat), iar unitățile locative nou-construite, cu 1,9% (de la 1.360 la 1.386 de euro pe metru pătrat), potrivit observatornews.ro.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: