Evenimentul Zilei > Social > Explozie la Uzina Mecanică Tohan din Brașov. O persoană a decedat. VIDEO
Explozie la Uzina Mecanică Tohan din Brașov. O persoană a decedat. VIDEO

Explozie la Uzina Mecanică Tohan din Brașov. O persoană a decedat. VIDEO

O explozie a avut loc, miercuri, după ora 20.00, în incinta uzinei mecanice Tohan din Zărnești. Există riscul producerii mai multor explozii mai mici. Câteva persoane primesc îngrijiri medicale.

UPDATE 2: Incendiul de la uzina din Zărnești, specializată în fabricarea muniției si armamentului, precum și a explozivilor, a fost stins. Pericolul a trecut, potrivit prefectului de Brașov. 600 de kilograme de artificii au explodat. Depozitul de maximum 300 de metri pătrați este în totalitate distrus.

Depozitul nu se află în interiorul uzinei, ci la o oarecare distanță de aceasta, conform declarațiilor oficialului.

„Autorizația, dacă există – la momentul actual, nu mă pot pronunța -, probabil că s-au cerut avize și s-au luat în considerare toate problemele care pot apărea. Pericolul a trecut. Eu sunt chiar lângă depozit. Pompierii militari au intervenit exemplar. Începe să se izoleze zona, iar cercetările continuă”, a transmis prefectul.

De teama exploziei și a ulterioarelor pericole care ar putea să se sesizeze, mai mulți localnici și-au luat copiii și au părăsit casele din apropierea fabricii.

UPDATE 1: Autoritățile au transmis mai multe mesaje RO-ALERT. Se caută, în continuare, persoane posibil rănite în incinta uzinei.

Explozia care a fost urmată de incendiu a avut loc în depozitul ce funcționează într-un spațiu închiriat al uzinei din Zărnești. Depozitul privat de artificii funcționa cu autorizație.

Mihai Călin, prefectul județului Brașov: „Avem o persoană decedată, una care este intoxicată, dar sub supraveghere într-o ambulanță SMURD și încă una care, probabil ferindu-se de amploare exploziei, a plecat. Poliția face cercetări pentru a o identifica. Din primele informații, victimele lucrau. Pregăteau transportul de artificii pentru mâine dimineață.”

Știre inițială: Potrivit primelor informații, explozia a avut loc la un depozit privat de artificii, situat în incinta fabricii. O persoană a fost raportată decedată. Alte două persoane au suferit intoxicaţii cu fum. Cadrele medicale vor decide dacă se impune transportarea lor la spital.

Potrivit martorilor de la fața locului, focul de artificii a durat aproximativ zece minute. Imediat după aceasta, a izbucnit un incendiu. Autoritățile de la ISU Brașov au fost alertate la ora 20.50.

Pompierii intervin la această oră cu patru autospeciale cu apă și spumă, o autocisterna 10.000 l, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimica CBRN și un echipaj pirotehnic. Au fost alertate şi detaşamentele de pompieri voluntari din Râşnov şi Bran. 

Incendiu la Uzina Mecanică Tohan. Ce transmit autoritățile

 

5 mai 1983, ziua în care muncitorii și-au riscat viața ca să salveze Zărneștiul

Explozia de miercuri seară nu este prima de acest fel. Pe 5 mai 1983, la Zărnești avea loc o explozie masivă la fabrica de bombe. Explozia a fost urmată de flăcări violete. Norul imens de praf ridicat a acoperit tot orașul.

În urma exploziei au fost dezintegrate două secții, iar în locul lor au rămas două cratere uriașe.

Bombele aflate în depozite ar fi ras de pe fața pământului tot orașul Zărnești, dacă nu erau câteva zeci de muncitori care au luat muniția activă cu mâinile goale și au cărat-o cât mai departe de locul incendiului.

în curs de actualizare

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: