Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie la Combinatul Chimic Azomureş. O persoană a fost rănită. A fost transmis un mesaj RO-ALERT. VIDEO
Explozie la Combinatul Chimic Azomureş. O persoană a fost rănită. A fost transmis un mesaj RO-ALERT. VIDEO

Explozie la Combinatul Chimic Azomureş. O persoană a fost rănită. A fost transmis un mesaj RO-ALERT. VIDEO

O explozie urmată de incendiu s-a produs marţi noaptea la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş, un bărbat de aproximativ 50 de ani suferind o fractură de membru superior.

În urma exploziei de la Combinatul Chimic Azomureș a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a operatorului.

Potrivit ISU Mureş, explozia s-a produs în jurul orei 01,00.

L-a fața locului au intervenit pompierii militari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic.

Explozie la Azomureș. S-a intervenit de urgență

Incendiul a fost localizat, fără pericol de extindere, şi s-a intervenit pentru lichidare.

ISU Mureş a precizat că nu există niciun pericol pentru populaţie sau personalul operatorului, fiind activată grupa operativă pentru gestionarea evenimentului.

Operatorii instalatiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată și au oprit in siguranta instalatia Amoniac 3.

„Nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei. (…) Nu există pericol pentru comunitate”, susțin și reprezentanții Azomureș.

Ce spun reprezentanții Azomureș despre explozie

Reprezentanţii Azomureş a precizat, pe Facebook, că a fost identificată cauza evenimentului de către operatorii instalaţiei.   Potrivit reprezentanţilor combinatului, este vorba de fisurarea unei conducte prin care se transporta gaz de sinteză la presiune foarte mare. Incendiul a avut loc în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platformă.

”Nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei. (…) Nu există pericol pentru comunitate”, arată sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor combinatului, în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureş a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol.

”Situaţia este acum sub control, este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprită complet”, au mai transmis reprezentanții combinatului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: