Evenimentul Zilei > International > Explozie de cazuri de infectare cu coronavirus în Turcia. Autoritățile de la Ankara se pregătesc să ia măsuri
Explozie de cazuri de infectare cu coronavirus în Turcia. Autoritățile de la Ankara se pregătesc să ia măsuri

Explozie de cazuri de infectare cu coronavirus în Turcia. Autoritățile de la Ankara se pregătesc să ia măsuri

Și în Turcia a crescut vertiginos numărul de cazuri de infectare cu coronavirus, la scurt timp după ce autoritățile au ridicat multe dintre restricții.

Revin problemele și în Turcia, acolo unde au explodat, din nou, cazurile de infectare cu coronavirus. Numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit s-a triplat în ultimele trei săptămâni, iar autoritățile de la Ankara sunt în alertă. Duminică s-au înregistrat 14.230 de noi cazuri, de trei ori mai mult comparativ cu ceea ce se consemnase în urmă cu trei săptămâni.

A explodat numărul de cazuri de infectare în Turcia

De asemenea, 55 de morți au fost raportați de oficialii din cadrul Ministerului Sănătății din această țară. Numărul infecţiilor de Covid-19 au atins în perioada aprilie-mai un vârf zilnic de peste 60.000. Ulterior, numărul cazurilor a coborât pe 4 iulie la un minim de 4.418, în urma carantinei care s-a încheiat la jumătatea lunii mai. În această lună, multe dintre restricții au fost anulate, dar foarte probabil ele vor fi impuse din nou, dacă ritmul de creștere va continua în perioada următoare.

Condițiile de călătorie anunțate de MAE

Conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE), persoanele care sosesc din România trebuie să aibă test negativ ori să fie vaccinate anti-COVID-19 sau să prezinte un document care să ateste că au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele șase luni pentru a evita carantina.

Vor fi exceptate de la măsura carantinei acele persoane care prezintă rezultatul unui test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia. Sunt exceptate de la măsura carantinei și de prezentarea testului PCR negativ: Persoanele care prezintă un certificat de vaccinare cu schema completă a vaccinării și au trecut 14 zile de la doza de rapel.

Persoanele care pot face dovada faptului că au fost infectate cu COVID-19 în ultimele 6 luni, cu condiția ca intrarea în Turcia să aibă loc începând cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv. Dovada infectării cu SARS-CoV-2 poate fi: rezultat pozitiv al unui test PCR, adeverință emisă de instituții medicale de stat sau private certificate în țara de domiciliu, semnate și ștampilate, emise în limba engleză. Persoanele care prezintă rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia, emis în limba engleză de o unitate medicală certificată din țara de domiciliu.

Ce teste antigen nu sunt acceptate

Testele antigen efectuate acasă și care nu sunt însoțite de certificare medicală NU sunt acceptate. Persoanele care intră în Turcia, prin toate punctele de trecere a frontierei, pot fi supuse în mod aleatoriu unei testări tip PCR, efectuate de reprezentanți ai Ministerului Sănătății din Republica Turcia, fiindu-le permisă deplasarea către punctul de destinație.

În situația în care rezultatul testului va fi pozitiv, se va acorda tratamentul necesar și impune măsura carantinei pentru 14 zile, atât persoanei infectate, cât si contactilor direcți. Măsura carantinei va fi ridicată dacă rezultatul testului PCR efectuat la finalul celei de-a 10 zile este negativ. Pentru persoanele infectate cu varianta DELTA a virusului, măsura carantinei va fi ridicată dacă rezultatul testului PCR efectuat la finalul celei de-a 14-a zile este negativ.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: