Evenimentul Zilei > Monden > Explozie de cazuri de Covid-19 după petrecerea cu sute de invitați a lui Obama. Oamenii au venit din întreaga țară cu avioanele
Explozie de cazuri de Covid-19 după petrecerea cu sute de invitați a lui Obama. Oamenii au venit din întreaga țară cu avioanele

Explozie de cazuri de Covid-19 după petrecerea cu sute de invitați a lui Obama. Oamenii au venit din întreaga țară cu avioanele

Cel puțin 74 de persoane de pe insula Martha's Vineyard au fost depistate cu Covid-19 în zilele care au urmat uriașei petreceri date de Barack Obama cu prilejul aniversării a 60 de ani.

Oficialii din domeniul sănătății din regiune spun, însă, că este prea devreme pentru a ști dacă sutele de oaspeți și personalul de la petrecerea fără mască au contribuit la explozia numărului de cazuri.

Nu se poate face nicio legătură deocamdată

„În acest moment nu suntem conștienți de niciun caz legat de petrecerea lui Obama”, au declarat pentru DailyMail.com un agent de sănătate din Tisbury și un purtător de cuvânt al consiliilor de sănătate.
„Este puțin prea devreme și singurul mod de a afla adevărul este prin urmărirea contactelor”.

Cu o săptămână în urmă, sute de invitați de marcă au participat la petrecerea aniversară dată de Obama. Oamenii au venit din întreaga țară cu avioanele și au petrecut în corturile uriașe amplasate pe moșia din Edgartown a fostului președinte.

În ciuda promisiunilor lui Obama, la petrecere au luat parte între 200 și 400 de invitați

În acel moment,insula Martha’s Vineyard se confrunta deja cu o creștere a numărului de cazuri, iar Obama a fost acuzat că nu ia în calcul pericolul la care își expune invitații și populația de pe insulă. Sensibil la critici, fostul președinte a anunțar rapid că a contramandat cea mai mare parte a invitațiilor, urmând ca la petrecere să vină doar familia și prietenii apropiați. Cu toate astea, la petrecere și-au făcut apariția între 200 și 400 de persoane., printre care Jay Z, Beyonce, Chrissy Teigen și John Legend.
Mulți dintre oaspeți au venit cu avioane private și s-au cazat în Edgartown, centrul focarului de Covid-19 de pe insulă.

Mulți invitați au circulat prin focarele de Covid-19 de pe insulă

Mai multe vedete, inclusiv Bradley Cooper, și-au luat camere la Hotelul Harbour View, unde șase membri ai personalului au dat rezultate pozitive. Harbour View se număra printre trei noi focare Covid din Edgartown, alături de Alchemy Bistro & Bar cu 14 cazuri și restaurantul Port Hunter cu cinci, potrivit oficialilor locali din domeniul sănătății.

Ultimii două restaurante au fost închise temporar, împreună cu alte câteva unități, inclusiv pubul Newes from America, Wharf Pub și restaurantul Covington din Edgartown.

Petrecerea lui Obama a avut un „coordonator pe problemec de coronavirus” cares-a asigurat că se respectă cele mai recente îndrumări sanitare Participanții au fost obligați să facă teste și să prezinte rezultatele pentru a intra în complex.
Dar unii dintre locuitorii insulei spun că măsurile de creare a unei zone fără Covisd au fost de tot râsul, având în vedere că petrecăreții au circulau între diverse evenimente și locaaluri într-un oraș în care mutația Delta se răspândește rapid. Din câte se pare, nici persoanele vaccinate nu au fost ferite de riscuri. Din cele 48 de persoane care au dat rezultate pozitive săptămâna trecută, mai mult de jumătate erau vaccinate, potrivit oficialilor din domeniul sănătății, scrie în exclusivitate ziarul britanic Daily Mail.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: