Evenimentul Zilei > Actualitate > Explicațiile românilor care au ales să se vaccineze. Ce i-a motivat pe oamenii care au trecut pe la centrele de imunizare
Explicațiile românilor care au ales să se vaccineze. Ce i-a motivat pe oamenii care au trecut pe la centrele de imunizare

Explicațiile românilor care au ales să se vaccineze. Ce i-a motivat pe oamenii care au trecut pe la centrele de imunizare

A crescut numărul românilor care au decis în ultimele săptămâni, să se vaccineze, dar rata de imunizare mai are mult până să devină una mulțumitoare.

În acest weekend, și în București, dar și în alte orașe ale României se desfășoară maratoane ale vaccinări. În ultima perioadă a crescut numărul românilor care au decis să se imunizeze, dar statistica este departe de-a fi una mulțumitoare. Pentru că această campanie trebuie intensificată, unele centre de vaccinare vor funcționa în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică până la finalul acestui an.

Centre deschise vineri, sâmbătă și duminică până la finalul anului. Se imunizează fără programare

În Capitală sunt deschise opt centre. Cei care vor să se vaccineze nu au nevoie de programare, trebuie doar să aibă la ei buletinul. Echipele medicale vor sta la dispoziţia lor până la miezul nopţii, conform stirileprotv.ro.

Iată ce au explicat unii români, conform sursei citate, atunci când au fost întrebați despre ce i-a determinat să se vaccineze.

Reporter: „Pentru a câta doza v-aţi vaccinat?”
Femeie: „Prima cu Johnson.”
Reporter: „Şi de ce aşa târziu?”
Femeie: „N-a fost pe lista mea de priorităţi momentan.”
Reporter: „Şi acum de ce e o prioritate?”
Femeie: „S-au băgat restricţii, să mă protejez…”

78% dintre cei care s-au imunizat în ultima săptămână provin din rândul populaţiei active.

Reporter: „V-aţi vaccinat?”
Bărbat: „Da.”
Reporter: „Cu a câta doza?”
Bărbat: „Prima.”
Reporter: „Păi şi de ce aţi venit aşa târziu?”
Bărbat: „Mi-era frică, teamă aşa, nu ştiu.”

„Oamenii vor mai multă siguranță”

Tânăr: „Tocmai acuma m-am hotărât să mă vaccinez din cauza vârstei. Adică, abia am făcut 18 ani şi am dreptul.” În cazul celor care se vaccinează cu Johnson&Johnson, certificatul verde se eliberează în zece zile. Spre deosebire de Pfizer, unde durează 31 de zile, Moderna – 38 de zile şi Astra Zeneca – nouă săptămâni.

„Oamenii vor mai multă siguranţă. Oamenii sunt speriaţi pentru că incidența persoanelor decedate este din ce în ce mai mare”, a explicat un medic de la un centru de vaccinare.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.