Editura Evenimentul si Capital

EXPLICAȚIILE Ambasadei NORVEGIEI la București, legate de cazul familiei BODNARIU

Familia Bodnariu
Autor: | | 35 Comentarii | 12606 Vizualizari

Ambasada Norvegiei la București a transmis presei, azi, un comunicat, în care încearcă să clarifice circumstanțele în care au fost luați din casa familiei Bodnariu copiii, gest al autorităților ce a stârnit proteste în România și în diverse orașe ale lumii. În contextul globalizării și migrației, a crescut numărul copiilor și familiilor de cetățenie străină aflate în contact cu serviciul de protecție a copilului din Norvegia. Mulți dintre copiii care locuiesc în Norvegia au părinți provenind din țări diferite și legături familiale în mai multe țări, explică ambasada.

Informațiile transmise se referă la serviciul norvegian de protecție a copilului se aplică tuturor copiilor din Norvegia, indiferent de istoric, naționalitate și stadiul de rezidență.

Interesele copilului reprezintă un principiu fundamental și principalul aspect al activității serviciului de protecție a copilului.

Serviciul de protecție a copilului este în primul rând un serviciu care vine în ajutorul copiilor și al familiilor. Sistemul de protecție a copilului acordă o mare importanță relațiilor de familie și continuității în creșterea și îngrijirea copilului. Premiza de bază este aceea că minorii ar trebui să fie în grija părinților lor.

Avocatul poporului s-a AUTOSESIZAT în CAZUL BIZAR al familiei de români din NORVEGIA

Ministerul Copilului, Egalității și Incluziunii Sociale este responsabil de politica generală de protecție a copilului, iar Serviciul de protecție a copilului din cadrul municipalităților se ocupă de cazurile de protecție a copilului. Ministerul nu are autoritatea nici de a interveni, nici de a îndruma serviciile de asistență socială a copilului în cazuri individuale de protecție a copilului.

Protest de Crăciun în faţa Ambasadei Norvegiei din Madrid pentru susţinerea familiei căreia statul norvegian i-a luat cei cinci copii

Norvegia a asimilat în legislația sa Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului.

Conform acesteia, statul în care se află copilul are datoria de a-l proteja pe baza legislației sale.

Legea Protecției Copilului este considerată prioritară prin Legea Drepturilor Omului, iar interesul superior al copilului este de asemenea asimilat în Constituția Norvegiei, secțiunea 2014.

Norvegia depune eforturi pentru a ratifica Convenția de la Haga din 19 octombrie 1996 cu privire la responsabilitățile parentale și protecția copiilor. Aceasta va reprezenta o bază mai bună de cooperare în cazurile de protecție a copiilor acolo unde copilul are legături în mai multe țări.

CAZUL BIZAR al familiei de români din NORVEGIA care a scos SUTE de persoane în STRADĂ. De ce au luat autorităţile STATULUI STRĂIN CINCI COPII de lângă părinţii lor: Bătaia "ruptă din RAI" şi creștinism radical cu îndoctrinare

Viorica Dancila LOVESTE in GUVERN! Ministrii care vor pleca! Numele SURPRIZA de pe lista premierului

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI