Evenimentul Zilei > Actualitate > Expert în finanțe: „Cea mai mare prăbușire economică din istoria lumii s-a declanșat”. Crash-ul lovește în clasa mijlocie
Expert în finanțe: „Cea mai mare prăbușire economică din istoria lumii s-a declanșat”. Crash-ul lovește în clasa mijlocie

Expert în finanțe: „Cea mai mare prăbușire economică din istoria lumii s-a declanșat”. Crash-ul lovește în clasa mijlocie

Autorul best-seller-ului Rich Dad Poor Dad prezice că „cea mai mare prăbușire economică din istoria lumii” a fost deja declanșată și va aduce cu sine aurul, argintul și Bitcoin-ul.

Expertul în finanțe Robert Kiyosaki prezice criza economică din octombrie şi spune: „O prăbușire economică este un moment foarte bun pentru a te îmbogăți”, spune autorul cărții Rich Dad Poor Dad.

Expertul a avertizat că prăbușirea se produce, indiferent dacă se ridică plafonul datoriei SUA sau ce măsuri vor fi impuse de secretarul Trezoreriei Janet Yellen şi președintele Rezervei Federale Jerome Powell.

„Acesta va fi cel mai mare accident din istoria lumii. Nu am avut niciodată atât de multă datorie pompată”

Kiyosaki a declarat că piața bursieră a fost umflată artificial de Departamentul Trezoreriei și de Rezerva Federală, cu decizii deconectate de realitățile economiei actuale din Statele Unite.

Motivul pentru care Janet Yellen și Jerome Powell „se luptă”, a spus el, este că au extins volumul de bani în timp ce viteza lor pe piaţă scade deoarece nimeni nu cheltuie și banii lor rămân în economii.

Kiyosaki a spus că oamenii nu trebuie să studieze la Universitatea Harvard pentru a înțelege că „nu poți continua să tipărești bani falși … nu e bine”.

„Deci, ei pompează toți acești bani, iar prețurile cresc”

„Deci, este inflație tranzitorie, dar suntem stăpâniți cu această datorie masivă și tot ce se face este să creștem piața de valori și piața imobiliară”. „Banii nu au intrat în economie, aceasta este partea tristă.

Iar bogații devin mai bogați, dar săracii și clasa de mijloc sunt din ce în ce mai săraci. Este tragic ceea ce se întâmplă astăzi”.

El a adăugat că se vor prăbuși imobiliarele odată cu piața bursieră, în timp ce impactul provocat de implozia din China a grupului Evergrande s-ar răspândi în Statele Unite. Evergrande, al doilea cel mai mare dezvoltator din China, se află în pragul falimentului cu peste 300 miliarde de dolari în datorii – cea mai îndatorată companie din lume.

Kiyosaki este cel mai bine cunoscut pentru cartea sa de mare succes scrisă în 1997: Rich Dad Poor Dad Tad, unde relatează despre alfabetizarea financiară pe care părinții bogați au predat-o copiilor lor, în schimb cei săracii și clasa de mijloc nu au făcut-o.

Când trebuie să cumperi mai mult aur, argint și Bitcoin

În timp ce o prăbușire gigantică a pieței va însemna un dezastru financiar pentru investitori, Kiyosaki spune că urmarea pe piaţă este o oportunitate pentru investitorii inteligenți.

„Îmi plac crash-urile, așa că următorul crash va fi foarte, foarte bun, dar va reduce aurul, argintul şi stocurile Bitcoin, iar o vestea bună este că un crash este un moment bun pentru a te îmbogăți, așa că de aceea sunt foarte optimist în ceea ce privește aurul argintiu și Bitcoin, nu și acțiunile”, a spus el.

Mai precis, expertul spune: „Deci, când va coborî și se va aduce totul în jos, atunci voi cumpăra mai mult aur, argint și Bitcoin”, spune el citat de independent.