După bani, TVR începe să-și piardă și vedetele. Situația grea din televiziunea publică, lipsa banilor pentru proiecte noi și ratingul scăzut au făcut ca mai multe vedete să părăsească TVR. Ligia Munteanu, jurnalista care prezenta de doi ani Telejurnalul de seară, alături de Mihai Constantin, a anunțat în urmă cu două zile că se va alătura echipei de la Digi24, pentru un nou proiect. Pentru Ligia Munteanu, TVR a fost o bună oportunitate. Ea s-a alăturat echipei de la TVR Iași în 2009, iar din 2012 a venit la București.


FOTO: Ligia MunteanuÎn 2015, după numai un an în televiziunea publică, Nicolle Stănese s-a alăturat, ca prezentator, echipei Top Chef, de la ProTV. Sibianca a debutat la TVR în 2014, ca gazdă a spectacolului de lansare a grilelor de primăvară la TVR, care a inclus şi finala naţională Eurovision.


FOTO: Nicolle StăneseTot anul trecut a părăsit TVR-ul și Moise Guran, care a suspendat unilateral negocierile privind semnarea unui nou contract cu Biziday. El a fost urmat, câteva luni mai târziu, de Dragoș Pătraru, cu emisiunea „Starea nației”.

Au primit oferte

Adelin Petrișor lucrează la TVR din 2010, iar jurnalistul recunoaște că e greu să-și facă meseria de jurnalist de război, fără bani. „Am fost anul acesta în Afganistan, e foarte complicat, e cel puțin delicat la TVR din punct de vedere financiar. Vom vedea ce ne va rezerva viitorul”, spune el. Petrișor a mărturisit că a primit oferte de la alte posturi, dar nu vrea să discute despre hotărârea pe care o va lua. „Deocamdată sunt la TVR”, a fost singurul său comentariu.


FOTO: Adelin PetrișorCine rămâne

Între jurnaliștii ce nici nu se gândesc să părăsească televiziunea publică se numără Marina Almășan. Vedeta TVR spune că de-a lungul timpului a primit multe oferte de la alte posturi, dar niciodată nu le-a considerat o opțiune. „E evident că sunt foarte atașată de TVR. Nu am părăsit-o nici măcar atunci când mi-a fost foarte rău. Dacă n-am făcut-o când aveam 30 de ani, n-o s-o fac la 50”, spune Marina Almășan.

Citește și: