Evenimentul Zilei > Actualitate > Există UN SINGUR SEMN care prevesteşte MOARTEA SIGURĂ cu 5 ani înainte, cu toate că NIMIC NU AR ANUNŢA sfârşitul
Există UN SINGUR SEMN care prevesteşte MOARTEA SIGURĂ cu 5 ani înainte, cu toate că NIMIC NU AR ANUNŢA sfârşitul

Există UN SINGUR SEMN care prevesteşte MOARTEA SIGURĂ cu 5 ani înainte, cu toate că NIMIC NU AR ANUNŢA sfârşitul

Un anumit semn indică faptul că anumite persoane prezintă un risc de mortalitate mai ridicat.

Oamenii în vârstă care nu mai sunt capabili să miroasă trandafirul, portocala, peștele, menta sau pielea prezintă un risc crescut de mortalitate în 5 ani, conform unui studiu publicat zilele trecute în revista americană PLOS ONE.

Astfel, conform cercetătorilor, 39% dintre persoanele între 57 și 85 de ani care au participat la studiu și care nu au recunoscut mirosuri simple ca cele de trandafir, portocală, pește, mentă sau piele, au murit în intervalul de timp menționat.

Disfuncția olfactivă a fost un indicator de risc mai bun decât un diagnostic de insuficiență cardiacă, cancer sau boală pulmonară. Oamenii de știință de la Universitatea din Chicago au arătat că numai patologiile hepatice grave constituie un indicator mai puternic al probabilității de deces în cinci ani.

Cercetarea face parte din proiectul 'National Social Life, Health and Aging Project' şi s-a desfășurat pe 3.000 de persoane cu vârste între 57 și 85 de ani.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.