Exerciţiul de antrenament “TIBISIS16” are drept scop dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat, precum şi verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie, a forţelor de ordine, în diferite situaţii, transmit jandarmii timișoreni.

Exerciţiul a început în această după-amiază, de la ora 16.00, în zona Palatului Dicasterial, continuă mâine, de la ora 10.00 – în Piaţa Libertăţii, iar joi trupele speciale desfăşoară activităţi, tot de la ora 10.00, la ieşirea din Timişoara spre Giroc.

În cadrul exerciţiului “TIBISIS16” sunt implicate structuri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Management Operaţional a M.A.I., Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa al Judeţului Timiş, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara, Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Timiş, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale Timiş, specialişti din cadrul Serviciului Român de Informaţii, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara.

Jandarmeria face apel la cetăţeni ca, în cazul în care asistă la exerciţii, să îşi păstreze calmul şi să urmeze indicaţiile forţelor de ordine.

Începând cu anul 2004, România dispune de un Sistem Naţional de Alertă Teroristă (SNAT) în scopul sprijinirii procesului de planificare activităţilor antiteroriste la nivel naţional, precum şi al informării populaţiei în legătură cu nivelul ameninţării teroriste. În România nivelul de alertă teroristă este ”precaut” (albastru), ceea ce înseamnă un risc scăzut de producere a unui atac terorist. ( Fotografii: Adrian Pîclișan)