Evenimentul Zilei > Actualitate > Exerciții militare de amploare în România. NATO pregătește o intervenție rapidă în cazul în care o țară aliată este atacată
Exerciții militare de amploare în România. NATO pregătește o intervenție rapidă în cazul în care o țară aliată este atacată

Exerciții militare de amploare în România. NATO pregătește o intervenție rapidă în cazul în care o țară aliată este atacată

Exercițiile NATO din ultima lună se vor încheia miercuri la Cincu, în județul Brașov. 4.000 de militari din 12 țări participă la cel mai mare antrenament al forțelor aliate din acest an. NATO pregătește o intervenție rapidă în cazul în care o țară aliată este atacată.

Forțele NATO au exersat dislocarea într-un timp foarte scurt în România a unor contingente din alte țări europene. În afară de militari aproape 600 de mijloace tehnice, participă la Exerciţiul multinaţional Noble Jump 2021, care se desfăşoară, în perioada 19 mai – 2 iunie 2021, pe teritoriul României.

Marți, vor avea loc exerciţii tactice cu trageri de luptă cu muniţie reală executate de către militari ai trupelor aliate ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi va fi organizată o expoziţie statică de armament şi tehnică militară.

Exercițiul Noble Jump 21 planificat de Comandamentul Suprem Aliat în Europa (SHAPE) și condus de Comandamentul Forțelor Întrunite Napoli, este cea de-a treia etapă a exercițiului NATO Steadfast Defender 21.

Exercițiul a fost deschis de trupele de elită ale Armatei. Au fost folosite drone pentru a supraveghea zona, astfel încât militarii de pe teren să știe unde este inamicul. A intervenit apoi Aviația, cu elicoptere de atac. Au tras la țintă, după care a venit rândul forțelor terestre. Au fost mai multe tiruri de artilerie în poligonul de la Cincu.

Aliații NATO vor să vadă cât de repede pot interveni dacă o țară membră este atacată

Exercițiul simulează o situație de război. Aliații NATO vor să vadă cât de repede pot interveni dacă o țară membră este atacată. Termenul limită este de 72 de ore, în care aliații trebuie să aducă trupele în țara atacată.

Acesta constă în dislocarea componentei terestre a Forțelor Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) pe căile terestră (rutieră și feroviară), aeriană și maritimă pe teritoriul României, având ca destinație finală Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” (CNII) din Cincu.

Exercițiul cuprinde, în ansamblu, activități de instruire cu caracter multinațional, prevăzute în programele de instruire CET-FIT (Combat Enhancement Training – Force Integration Training).

La exercițiu participă mai mulți oficiali de rang înalt. La Cincu se află și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Exercițiul militar care a avut loc în această lună inclusiv pe teritoriul României a fost pregătite timp de un an, scrie Digi24.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: