UPDATE: VIDEO AICI

Ionuţ George Otelac și prietena sa, modelul Raquel Maria Gamboa Mora, au fost împuşcați mortal de doi motociclişti, moment în care șoferul a pierdut controlul volanului și s-a izbit violent de o altă mașină, scrie Lateja.cr.

Asasinii nu au fost identificați, însă anchetatorii bănuiesc că a fost vorba de o reglare de conturi între două bande de traficanți de droguri.

Românul a fost arestat în 2001 pentru trafic de stupefiante, fiind prins pe aeroportul din Juan Santamaria în timp ce încerca să transporte 20 de kilograme de cocaină în sticle de vin.


Atacul de tip mafiot a zguduit comunitatea locală. În imaginile postate de mass-media costaricană se observă cum doi motocicliști se apropie de mașina românului și trag din plin. Gloanțele au pătruns prin geamul șoferului și i-au lovit pe cei doi pasageri în cap și torace. Atacul a fost unul nimicitor – românul și încă o persoană de sex feminim și-au pierdut viața pe loc!

Din primele cercetări, reiese că este vorba despre Ionuț-George Otelac, de 38 de ani, care se afla într-o mașină Suzuki împreună cu iubita lui, o tânără fotomodel. Cei doi se deplasau prin centrul orașului Alajuelita, din provincia San Jose, când au fost împușcați mortal de asasini pe motocicletă, scrie ziarul La Nacion. Tânăra decedată în acest atac la comandă este Raquel Gamboa Mora, un fotomodel cu 68.000 de urmăritori pe Instagram.

Despre Ionuț-George Otelac se știe că avea cazier pentru trafic de droguri. În urmă cu aproape 20 de ani, românul a fost reținut pe aeroportul Juan Santamaria când încerca să scoată din Costa Rica peste 20 de kilograme de cocaină, ascunse în containere de aluminiu folosite în mod normal pentru depozitarea vinului. Gruparea din care făcea parte Otelac a fost destructurată la vremea respectivă de poliția locală.

Dar Ionuț-George Otelac nu este singurul român ucis în Costa Rica. La sfârşitul lunii februarie 2015, Costel Comana, unul dintre fondatorii companiei Regiotrans, a fost găsit mort într-un avion cu destinaţia Costa Rica. Oficial, se afla în vacanţă cu prietena sa, dar autorităţile locale aflaseră că milionarul român călătorea des în Costa Rica, iar vizitele sale erau scurte. Ca urmare, investigaţiile au fost extinse pentru a se afla legăturile lui Costel Comana cu această ţară.

Te-ar putea interesa și: