Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. USR nu se mai oprește din cădere! E începutul sfârșitului? „Iohannis o vede ca pe o trădare”. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. USR nu se mai oprește din cădere! E începutul sfârșitului? „Iohannis o vede ca pe o trădare”. VIDEO

Cel mai recent sondaj de opinie are unele concluzii interesante. AUR a crescut vertiginos (practic și-a dublat scorul), în schimb PNL și mai ales USR au fost taxate sever de români pentru criza politică, potrivit procentelor făcute publice în acest sondaj INSCOP.

USR s-a făcut praf în sondaje, la doar 8,9% în preferințele respondenților, a precizat Robert Turcescu în cadrul podcastului EVZ Play de joi. Întrebarea este unde se duc procentele lui?

De la USR s-au dus pe zona de nehotărâți”

„S-au redistribuit foarte ciudat, de obicei există o tranziție. De la PNL s-au dus la AUR. De la USR s-au dus pe zona de nehotărâți. În mod normal tranziția nu se face de la un partid la altul, se duc spre nehotărâți, urmând să își cristalizeze apoi intenția de vot. Le-a scăzut numărul de votanți (n.r. – USR). Sunt mai mulți care votează PSD-ul”, a comentat jurnalistul Dan Andronic.

Klaus Iohannis, Cătălin Drulă, Dan Barna

Chestionat de moderatorul Robert Turcescu ce rol joacă Iohannis în prăbușirea coaliției și de ce stârnește atâta ură în prezent, Dan Andronic a opinat: „Rolul e al USR. Iohannis a reacționat la criză. Ura împotriva lui Iohannis are legătură cu un val de nemulțumiri. Partea economică e mai importantă decât partea politică. Ieri a fost preț record la gaz. Se dublează prețul la hârtia de ziar. Să ne așteptăm la un val de scumpiri”.

Iohannis nu renunță la Cîțu. Marele câștigător e PSD

Pe de altă parte, jurnalistul Dan Andronic a anunțat că, potrivit informațiilor sale, se merge în continuare pe varianta Cîțu, premierul proaspăt dat jos prin moțiunea de cenzură de marți. „Iohannis vrea să invite PSD, AUR, USR, să marcheze ca fiind coaliția care se împotrivește unui nou guvern. Va fi un guvern minoritar.

Titus Corlățean mi-a spus că se discută dacă partidul (n.r. – PSD) va participa la negocieri. Nu se vor duce cu nicio listă. Iohannis e foarte hotărât să nu mai discute cu USR, vede ce s-a întâmplat ca pe o trădare. Există întotdeauna ca om politic răspunsul la o întrebare: ce beneficiu are pentru oameni ceea ce faci tu?

Ce a făcut USR nu a adus niciun beneficiu, a creat o stare politică greu de gestionat, nu prea există soluții. Nu se prea poate alia nimeni cu nimeni. Marele câștigător e PSD”. Dan Andronic a mai menționat o informație exclusivă EVZ, potrivit căreia miniștrii URS care au votat moțiunea de cenzură nu vor mai face parte din viitorul guvern.

Turcescu a precizat că potrivit unei surse proprii, PSD nu vine cu o propunere de premier la viitoarea întâlnire cu șeful statului.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici: