Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Test revoluționar: care e diferența cheie dintre anticorpii naturali și cei induși de vaccin! „De ce devii o bombă de anticorpi dacă te-ai vaccinat?”. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Test revoluționar: care e diferența cheie dintre anticorpii naturali și cei induși de vaccin! „De ce devii o bombă de anticorpi dacă te-ai vaccinat?”. VIDEO

Israelul, una dintre țările cu cele mai eficiente metode de combatere a pandemiei, a lansat un test serologic care măsoară anticorpii. Medicii isralieni recomandă ca, în cazul în care s-a făcut o singură doză de vaccin, dar anticorpii au o valoare bună, să se considere că s-a făcut schema completă de vaccinare. Podcastul EVZ Play de miercuri a dezbătut utilitatea acestei noi metode de detectare a tipurilor de anticorpi.

Potrivit cercetătorilor israelieni, testul face cu acuratețe distincția dintre anticorpii generați de coronavirus și cei produși de vaccin.

Testul N identifică numărul de anticorpi generați de boală

Jurnalistul Bogdan Comaroni a dat detalii despre așa-numitul test N, descris de publicația Jerusalem Post. „Cercetătorii israelieni consideră că prin trecerea prin boală corpul știe exact ce număr de anticorpi îți trebuie. Organismul a secretat atâția anticorpi cât e necesar ca să distrugă virusul. Nu face o o bombă de anticorpi din tine. Vaccinul îți dă un număr mult mai mare de anticorpi. Testul N atestă și identifică numărul de anticorpi secretați de boală spre deosebire de anticorpii produși de vaccin. Se poate vedea și cine a trecut prin boală asimptomatic și cine a fost vaccinat și îi ajunge un singur rapel”.

Dr. Lucian Duță: E logică separarea anticorpilor. Trebuie stabilit un standard ca valoare de anticorpi

Invitat de moderatorul Robert Turcescu să explice rezultatele testului N, medicul Lucian Duță a explicat. „Cei trecuți prin boală fac față și unor variante mutagene pe un termen mai lung. Se creează anticorpi, dar nu numai proteină spike ca cei induși de vaccin. Organismul nostru e o mașinărie superbă și se apără împotriva mai multor componente ale virusului. E logică separarea tipurilor de anticorpi. Trebuie stabilit un standard ca cifră de anticorp Testul N atestă și identifică numărul de anticorpi secretați de boală”, a conchis expertul.

Riscurile ar trebui împărțite între stat și pacient”

Medicul a precizat că testul nu se poate face în România în acest moment și a menționat discuțiile din comisiile de Sănătate din Parlament în direcția stabilirii unei valori de anticorpi care să ateste că un om e sănătos din punct de vedere al expunerii la coronavirus.

„Când ai cifra aceea standard, ar trebui să dai certificatul verde. E treaba omului dacă își face doza a treia. Există variante mai prietenoase pentru a duce către zona de vaccinare. Asta e politica statului român: dacă nu te vaccinezi nu prea ne interesează. Riscurile ar trebui împărțite între stat și pacient”.

Tratament cu anticorpi monoclonali

Comaroni: Nu se știe de ce ești o bombă de anticorpi

Bogdan Comaroni a mai subliniat un aspect: vaccinul produce un număr foarte mare de anticorpi, dar și proteine spike care sunt sintetice. Nu se știe de ce ești o bombă de anticorpi. Cu timpul descrește (n.r. – numărul anticorpilor), trebuie să-ți faci iar serul”.

Versiunea integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]