Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. Situaţie CRUNTĂ pentru bărbatul care a rămas fără penis. Ce soluţie umilitoare au găsit medicii pentru ca vicitma să poată merge la toaletă
EXCLUSIV. Situaţie CRUNTĂ pentru bărbatul care a rămas fără penis. Ce soluţie umilitoare au găsit medicii pentru ca vicitma să poată merge la toaletă

EXCLUSIV. Situaţie CRUNTĂ pentru bărbatul care a rămas fără penis. Ce soluţie umilitoare au găsit medicii pentru ca vicitma să poată merge la toaletă

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se confruntă cu un nou caz de acuzaţii de malpraxis. Costică Maroleanu, un bărbat în vârstă de 55 de ani, a fost supus unei operaţii de amputare de penis, la Spitalul Militar Central, din Bucureşti, după ce a fost tratat necorespunzător la Spitalul Judeţean din Buzău.

„Am ajuns la Spitalul Judeţean din Buzău, în decembrie, fiind suspect de atac cerebral. Habar nu aveam că am probleme cu rinichii. M-au băgat la terapie intensivă, m-au chinuit groaznic pentru a-mi monta o sondă urinară. După trei zile mi-au scos sonda, iar aproape zece zile nu s-a uitat nimeni la mine. După această perioadă de chin, la insistenţele mele şi ale soţiei, m-a văzut doctorul Ciochină. Care m-a băgat în sala de operaţie, eu având penisul infectat.” A fost operat, iar sărbătorile le-a petrecut tot în spital. Timp în care spune el, i s-a necrozat organul genital. Pe 6 ianuarie s-a externat, la cerere, şi s-a dus la Spitalul Militar din Bucureşti, unde medicii i-au dat verdictul groaznic: pentru a nu muri trebuia să i se amputeze organul genital. „Mi l-au amputat total. Acum urinez printr-un orificiu, pe care medicii mi l-au făcut între anus şi testicole. Urinez la fel ca femeile. Sunt distrus!”, ne-a declarat Costică Maroleanu, care a depus plângere la poliţie şi la Colegiul Medicilor din Buzău, prin avocatul său. Victima cere o despăgubire de 500.000 de euro.

Dr. Ion Japie , preşedintele Colegiului Medicilor Buzău: “S-a depus o sesizare, cam acum 7 zile, printr-un avocat. Săptămâna aceasta va intra în pe rol. Se vor face cercetări la spital, se vor lua documente, copie după fişa de observaţie. Nu s epoate spune că este vina cuiva fără să vezi ce s-a întâmplat. După cercetări se va ajunge la o conlcuzie şi se vor da sancţiuni după caz.”

Dr. Vasile Astărăstoae , preşedintele Colegiului Medicilor din România: “ La noi , cazul va ajunge doar dacă persoana în cauză va fi nemulţumită de ceea ce se va spune la Buzău”.

Profesor dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician: “În cazul în care doreşte o reconstrucţie, îl aştept. Dar aceasta se va putea realiza după câteva luni, după vindecare. Este o intervenţie foarte complexă.”

Profesor dr. Nicolae Calomfirescu,  şeful Secţiei de Urologie a Spitalului "Dimitrie Gerota" şi preşedinte al Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România (AMSR): „Depinde de imaginea despre sine a pacientului. Dacă mie îmi tai mâna dreaptă, chirurg fiind, voi fi devastat. Dacă unui violonist îi tai mâna stângă, cu care face notele, va fi devastat. Un psiholog trebuie să îl evalueze, să vadă cum îl afectează ceea ce s-a întâmplat. Ceea ce nu înţeleg eu este de ce a ajuns omul acela cu insuficienţă renală, la spital, de ce a stat până la insuficienţă renală? Trebuie văzut dacă nu e diabetic sau altceva, contează. De ce nu a mers la control? Orice personă care nu merge la control ar trebui amendată. Şi drepturile trebuie păzite cu disciplină.”

Contactat de Evenimentul zilei, doctorul Iurie Ciochină, cel care l-a îngrijit pe Costică Maroleanu, ne-a spus să vorbim cu purtătorul de cuvânt al Spitalului. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: