Primele măsuri de redeschidere a parcurilor l-au luat autoritățile din Sectorul 2 al Capitalei.

Dan-Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2 a anunțat, sâmbătă, că Primăria sectorului 2 a redeschis parcurile.

Un document al primăriei argumentează că astfel i-ar proteja pe oamenii care ies la alergat printre mașini. Parcurile au fost închise încă din martie, printr-una dintre primele Ordonanțe Militare.

„Măsura nu este ilegală, am luat-o azi (sâmbătă – n.red.). De două săptămâni, monitorizez tot ce se întâmplă și am văzut că oamenii aleargă prin locuri pe care nu ar trebui să alerge. Așa că am deschis parcurile. Măsura nu e ilegală. Nu e un îndemn la relaxare. Mergem pe alee cum mergem pe trotuar”, a declarat la Digi24, Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.

„Vreau să menționez din capul locului că toate locurile de joacă, terenurile de sport și foișoarele de recreere din parcuri rămân închise. Scopul meu nu este oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber în această perioadă, ci vreau să ofer o variantă mai sigură pentru activitățile sportive și pentru scurtarea perioadei de deplasare.

Locuitorii sectorului 2 trebuie să înțeleagă că restricțiile rămân, că suntem în Stare de Urgență și că pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut”, a adăugat viceprimarul.

Dan Cristian Popescu a spus că pe bănci nu vor putea sta decât cei care fac parte din aceeași familie, iar distanțarea socială trebuie menținută. De exemplu, pe bănci vor putea sta doar cei din aceeaşi familie, nu se va putea aşeza alt necunoscut pe bancă.

De la Primăria sectorului 3 nu a ieșit să facă declarații publice asemănătoare nici primarul Negoiță, nici alt reprezentat. Și, totuși, locuitorii acestui sector au luat cu asalt parcul IOR.

PAGINA ANTERIOARA