Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Risc maxim pentru toți românii care stau la bloc. Pericolul ignorat. Dezvăluiri | Video
VIDEO

Exclusiv. Risc maxim pentru toți românii care stau la bloc. Pericolul ignorat. Dezvăluiri | Video

Un simplu om mi-a atras atenția asupra unui fapt extrem de grav: În plină pandemie de Coronavirus, scările blocurilor nu se dezinfectează! O inițiativă pentru rezolvarea acestei situații a fost anunțată în premieră…

Cred că fiecare român care locuiește la bloc sau într-un imobil comun și-a pus problema dezinfectării, de la ușa de la intrare, la butonul și ușa de la lift etc.

Ei, din păcate, acest lucru nu prea se întâmplă! Am întâlnit în blocurile de locuințe oameni și femei de serviciu, angajate pentru curățenie, care nu purtau măști sau mănuși.

În marile unități de stat sau la intreprinderi private, poate. Dar, în locul pe care îl numim „Acasă”, de multe ori nu sunt aceleași reguli. „Administratorul mi-a spus că nu sunt bani ca să cumpere dezinfectante. V-am văzut pe dumneavoastră și am crezut că au venit oamenii cu dezinfecția. Eu am cerut, dar administratorii spun că nu au bani pntru dezinfectante”, ne-a mărturisit Aurel Băsănaș, unul dintre cei care se îngrijește de curățenie pentru mai multe blocuri din Sectorul 4.

L-am întâlnit atunci când mergeam, alături de angajații primăriei care, echipați în „combinezoane”, ridicau gunoiul de la cei izolați la domiciliu, din cauza COVID-19.

Omul ne-a mărturisit, cinstit, că „toate barele alea de pe scara blocului trebuie dezinfectate”, dar că niciun administrator nu a cumpărat dezinfectanți.

Așa că, vii acasă, pui mâna pe ușa de la intrare în bloc, eventual pe bara care însoțește scara și intri în apartament. Dacă nu te speli, riști să fii contaminat și să îi contaminezi și pe cei dragi!

În aceste condiții, pentru prima oară în România, în condiții de pandemie, s-a luat o măsură…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE