Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Revenim la totalitarism? Am putea scăpa de certificatul verde, dar UE are o mega surpriză pe țeavă. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Revenim la totalitarism? Am putea scăpa de certificatul verde, dar UE are o mega surpriză pe țeavă. VIDEO

Controversatul certificat verde, care a semănat discordie atât între țările membre UE cât și în interiorul acestora, ar putea deveni istorie. Cetățenii europeni s-ar putea trezi cu un nou act de identitate, Podcastul EVZ Play de joi a dat detalii în premieră despre acest document, care prezintă unele caracteristici care aduc aminte de universul totalitar din faimosul roman al lui Orwell „1984".

Invitat în studioul EVZ, europarlamentarul Chris Terheș a dat detalii despre noul document.

Șoc și groază: Sistemul va cuprinde absolut toate datele personale ale europenilor

„Se discută la nivel european de introducerea certificatului european de identitate, care preia ideea certificatului verde și ți-l pune pe tot ce înseamnă sistem de identitate și identificare. Sistemul va cuprinde toate datele tale personale, de la vaccinuri, educație, tot”, a explicat Cristian Terheș. Politicianul se află printre puținii europarlamentari de la Bruxelles care a contestat certificatul verde și a cerut verificarea vaccinurilor cumpărate de Uniunea Europeană pentru statele membre.

Cristian Terheș

„Toată chestiunea va fi: ești în sistem sau nu exiști”, a replicat moderatorul Robert Turcescu.

Tracking total pentru cetățenii UE

„Dacă veți face cercetări va fi șocant. Problema care se pune e dacă acceptăm sau nu” această monitorizare, a mai precizat europarlamentarul țărănist. „Cutia Pandorei au deschis-o americanii” în ceea ce privește practica supravegherii cetățenilor, a completat jurnalistul Mirel Curea.

Ursula von der Leyen + Pfizer = Love

În aceeași intervenție, Terheș a adus din nou în discuție secretizarea contractelor pe care Comisia Europeană, prin șefa instituției Ursula von der Leyen, le-a încheiat cu marile companii producătoare de vaccinuri. Așa cum se știe, contractul încheiat de instituția europeană ridică multe semne de întrebare. Nimeni nu a văzut contractele încă”, a subliniat europarlamentarul român.

Pe de altă parte, Tribunalul european ar putea decide verificarea acestor contracte. Politicianul a mai precizat că suntem pe un val de schimbări politice majore, pe care le vom vedea în perioada imediat următoare.

Ediția completă a podcastului poate fi vizionată aici:

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]