Evenimentul Zilei > Justitie > EXCLUSIV. Răsturnare fabuloasă în dosarul Elenei Udrea. Buzăianu a dat peste cap acuzațiile DNA
EXCLUSIV. Răsturnare fabuloasă în dosarul Elenei Udrea. Buzăianu a dat peste cap acuzațiile DNA

EXCLUSIV. Răsturnare fabuloasă în dosarul Elenei Udrea. Buzăianu a dat peste cap acuzațiile DNA

Omul de afaceri Bogdan Buzoianu răstoarnă acuzațiile aduse Elenei Udrea în dosarul “Hidroelectrica”, în care DNA a trimis-o în judecată pentru trafic de influență şi spălare de bani.

Audiat astăzi la Curtea de Apel București după nenumărate încercări eșuate, în dosarul privind presupusul trafic de influență făcut de Elena Udrea ca să-i fie prelungite contractele cu Hidroelectrica, Buzăianu dă peste cap acuzațiile pe care DNA le aduce fostului ministru PDL.

Astfel, Bogdan Buzăianu a susținut, repetat, că banii pe care Budeanu i-a propus lui să-i dea Elenei Udrea erau sponsorizare pentru PDL, Udrea fiind liderul cel mai important al partidului în opinia lui – un facum totum – cu scopul ca liderii PDL, aflaţi atunci la guvernare, şi mai ales Traian Băsescu, Elena Udrea şi Emil Boc să nu-l mai atace pe el şi firma lui.

Buzăianu răstoarnă acuzațiile aduse Elenei Udrea

Întrebat explicit dacă această sponsorizare avea vreo legătură cu prelungirea contractelor de energie ale firmei Energy Holding, Buzăianu a spus că nu avea nicio legătură, că aceste contracte erau deja prelungite pe 5 ani din anul 2009 de către Ministerul Economiei condus de Adriean Videanu, şi că firma nu avea nicio problemă cu contractele la momentul discuției despre sponsorizare, singurul aspect fiind acela că erau contracte atacate public de către cei menționați. Iar asta era deranjant în contextul în care el intenționa sa vândă compania unui fond de investiții străin, care era atent la imaginea publică a ceea ce dorea să cumpere.

Întrebat dacă a perceput că banii de sponsorizare erau pentru Elena Udrea personal sau pentru Elena Udrea ca lider PDL, Buzăianu a precizat că pe el nu îl interesa acest aspect, că pentru el Udrea era egal cu PDL, ca Dumnezeu în PDL, şi că atunci când Budeanu i-a zis că a lăsat banii la sediul partidului la Topoliceanu, a fost sigur că banii au ajuns la partid.

Afaceristul Bogdan Buzăianu, despre Radu Budeanu: Regretă că a avut încredere în el

De altfel, Buzăianu i-a vorbit Elenei Udrea doar cu doamna ministru, în timp ce despre Radu Budeanu a afirmat că îl sponsoriza pe acesta şi că de când nu i-a mai dat bani, din 2012, nu mai vorbesc şi crede că ar fi avut un interes personal să se implice în povestea asta şi că regretă că a avut încredere în el.

Întrebat dacă are vreo relație de rudenie,  prietenie sau dușmănie cu Elena Udrea, Buzăianu a răspuns cu NU la toate întrebările, dar a precizat că şi-a dorit la un moment dat să aibă o relație cu aceasta.

Pe parcursul audierii a repetat de mai multe ori că nu o cunoaște pe Elena Udrea şi că niciodată nu a vorbit cu ea despre această speță.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.