Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > Exclusiv. PERSONAJUL MISTERIOS care a ajutat-o pe Viorica Dăncilă să devină consilierul Guvernatorului BNR
Exclusiv. PERSONAJUL MISTERIOS care a ajutat-o pe Viorica Dăncilă să devină consilierul Guvernatorului BNR

Exclusiv. PERSONAJUL MISTERIOS care a ajutat-o pe Viorica Dăncilă să devină consilierul Guvernatorului BNR

Viorica Dăncilă a fost numită în cadrul Biroului Economie Verde la Banca Națională, birou în cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro.

Cine ajutat-o pe Viorica Dăncilă să devină consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu? Un personaj misterios și o întrebare care străbate zecile de articole care au apărut în cursul zilei de ieri în toată mass-media românească. Din ipoteză vizează un sprijin discret din zona Cotroceniului, mai precis în apropierea lui Klaus Iohannis, ca o recompensă pentru faptul că a acceptat să joace în filmul alegerilor prezidențiale din 2019. Pe post de candidat din partea PSD. De fapt, pentru faptul că jucat cu entuziasm rolul subretei dintr-o piesă de Caragiale. Un rol secundar răsplătit generos.

La fel de posibil este ca instituție puternice din statul român să fi dorit s-o recompenseze pentru modul în care i s-a opus lui Liviu Dragnea, atunci când acesta a încercat să facă modificări de substanță în legislație lege legilor justiției sau în diplomație, să ne aducem aminte de mutarea ambasadei de la Tel-Aviv la Ierusalim. Sau ca Mugur Isărescu, personal, să fi vrut să o răsplătească pentru faptul că i-a securizat poziția atunci când Darius Vâlcov și Liviu Dragnea plănuiau schimbarea sa.

Cei care doresc să ne transmită informații din culisele politicii sau viața vedetelor pot trimite un mail la [email protected]

Confidențialitate garantată. Informațiile publicate vor fi recompensate.

[email protected]

Numai că adevărul pare să stea în altă parte

Unul din cei mai apropiați oameni ai Viorică Dăncilă a fost Anca Alexandrescu, realizator Realitatea TV. Pe vremea când Liviu Dragnea era președintele PSD, Anca Alexandrescu a plecat din postura de consilier al său direct la Palatul Victoria. Fiind umbra Vioricăi Dăncilă. S-au despărțit cu scandal, fostul prim-ministru spunând că o spiona pentru Liviu Dragnea, fosta consilieră amenințând cu dezvăluiri despre cheltuielile extravagante ale Vioricăi.

Ca atare trebuie să o considerăm pe Anca Alexandrescu o sursă de primă mână. Aceasta a spus că personajul misterios care a propulsat-o pe Viorica Dăncilă în postul de consilier al guvernatorului BNR este Ică Voinea. Un personaj despre care EvZ a scris încă din 2019: România lui Dăncilă, condusă de Minunea de la Maglavit.

Un articol care a generat un val de amenințări din partea lui Ică Voinea, aflat pe cai mari.

 Ce a spus Anca Alexandrescu?

„Ică Voinea s-a apropiat de Viorica Dăncilă și era sfătuitorul ei, aproape că nu respira fără el. Domnul Ică Voinea a fost cel care l-a adus pe Mugur Isărescu la Viorica Dăncilă. A fost un conflict deschis între Mugur Isărescu și Liviu Dragnea pe tema aurului de la Londra. Lucrurile au rămas în tensiune. De Mugur Isărescu se spunea că nu mai vrea un mandat de guvernator, dar după ce nu a mai fost Liviu Dragnea a fost susținut de partidul Vioricăi Dăncilă pentru un nou mandat. Ică Voinea a manevrat-o pe Dăncilă”, a spus Anca Alexandrescu, în emisiunea 100% la Realitatea PLUS.

Cine este Ică Voinea

Așa cum scriam în 2019, „Florea Voinea, cunoscut și ca Ică Voinea, este născut la (unde altundeva!) în comuna Maglavit, în județul Dolj. Este unul dintre cei care au creat la Palatul Victoria un “Cerc de Fier” (n.n. 2019), fiind la ora actuală cel mai apropiat om de premierul Viorica Dăncilă.

Surse din Guvern ne-au relatat că Ică Voinea a participat zilele trecute la câteva comandamente de urgență alături de primul-ministru, deși nu are nici o calitate oficială. Mai mult acesta l-a contrazis pe Raed Arafat în câteva rânduri, spre iritarea celor prezenți.

Explicația?

Relația de prietenie și afaceri dintre soțul Viorică Dăncilă și Ică Voinea. Extrem de strânsă și profitabilă. Iar ceea ce pare o miscare haotică este de fapt o strategie de menținere a puterii unor cercuri de interese, indiferent cine ar conduce Guvernul.

Dar, pentru început, să vedem cine este Ică Voinea.

Se pare că economia și politica sunt destinul său și se împletesc armonios încă din tinerețe. A fost unul dintre oamenii apropiați de fiul lui Nicolae Ceaușescu, Nicușor Ceaușescu. Ca economist în zona comerțului exterior și ca lider al Uniunii Tineretului Comunist (UTC), a avut șansa să conducă în 1986 una dintre cele mai mari delegații pe care PCR le-a trimis în China. Cu acea ocazie s-a împrietenit cu actualul premier chinez, Li Ke Qiang.

Norocul l-a urmărit și în România, pentru că tot în acea perioadă s-a apropiat de Dan Voiculescu, care după Revoluție i-a oferit funcția de director al trustului INTACT. În anul 2000 a devenit parlamentar pe listele PUR, partid înființat de Dan Voiculescu. Daca tot prinsese gustul jocului politic, nu s-a oprit aici, a uitat de Dan Voiculescu și a continuat să fie prezent în anii următori în Parlament, din partea PSD. Ulterior, s-a înscris în ALDE. 

Cei care doresc să ne transmită informații din culisele politicii sau viața vedetelor pot trimite un mail la [email protected]

Confidențialitate garantată. Informațiile publicate vor fi recompensate.

[email protected]

Bineînțeles că nu a uitat de China

A devenit membru al Biroului Executiv al Casei Româno – Chineze, dar și prim vice-președinte al Camerei de Comerț România – China. Se pare că experiența din epoca de aur și conduita exemplară în promovarea “adevaratelor valori” l-au propulsat inclusiv în funcțiile de vice-președinte al Camerei de Comerț Bilaterale România – Cuba.

Dacă tot este vorba de afaceri, Ică Voinea nu a uitat de frații nostri de peste Prut și a ajuns în funcția de vice-președinte al Clubului Bilateral de Afaceri România – Moldova. Și pentru că în astfel de asociații nu intră oricine, Voinea își face rost de o aură de diplomat, ocupând funcția de  vice-președinte al Clubului Român de Relații Externe și Diplomatice.

La acest vast palmares, dacă simțeați că lipsea o frăție, v-ați înșelat, pentru că a devenit francmason, membru al Asociației pentru Administrarea Ritului Scoțian și membru al Marii Loje Naționale a României.

Apropierea de Viorica Dăncilă a însemnat un noroc și pentru cei apropiați, astfel încât Eugen Teodorovici a numit-o pe soția sa, Olga Lucheria, membru al conducerii IBEC – International Bank for Economic Cooperation din Federaţia Rusă.

Explicația BNR pentru angajarea lui Dăncilă

”BNR este preocupată de înaintarea României către zona Euro. În această privință, BNR face eforturi de 12 ani, când am înființat Comitetul de trecere la Euro. Acum am intrat într-o fază nouă. Va fi nevoie de contacte directe și permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană și cu cabinete din zona euro. Pentru aceste întâlniri BNR a organizat 5 departamente care se vor ocupa pregătirea pentru intrarea în zona Euro.

Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Bănci Centrale, Departamentul Monede Digitale și Departamentul Economie Verde. Pentru toate aceste departamente se fac angajări. Doamnei Dăncilă i-a fost semnat vineri contractul. Dânsa nu e consiliera Guvernatorului ci este consultant în Departamentul Economie Verde.

Pentru că finanțările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. D-na Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relații speciale cu ecologiștii din Parlamentul European. Mai spun ceva: va fi angajat și Ioan Mircea Pașcu, fostul vicepreședinte al Parlamentului European, consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică.”, a spus Adrian Vasilescu, consilier BNR.

Cei care doresc să ne transmită informații din culisele politicii sau viața vedetelor pot trimite un mail la [email protected]

Confidențialitate garantată. Informațiile publicate vor fi recompensate.

[email protected]

Publicat in categoriile: Actualitate, Blitz news
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: