Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. Opereta s-a încheiat! Cioloș, paravanul lui Iohannis? „A pus botul”. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Opereta s-a încheiat! Cioloș, paravanul lui Iohannis? „A pus botul”. VIDEO

Așa cum era previzibil, guvernul propus de Dacian Cioloș a eșuat lamentabil la votul de încredere din Guvern. Nimeni nu a crezut cu adevărat în sceneta parlamentară de la votul de miercuri, iar scenariul anticipat de mulți analiști prinde contur: președintele Iohannis va găsi ca din întâmplare soluția noului episod al crizei politice.

În podcastul EVZ Play, transmis live, de la 12.00, pe pagina de Facebook evz.ro şi pe canalul de YouTube EVZ-Capital, Robert Turcescu și invitații săi au comentat dedesuburile eșecului validării cabinetului propus de fostul șef al Renew Europe.

Ăsta vorbește acum de stoparea pandemiei? Nici acum nu știm dacă are certificat verde. Mi-au spus useriști: avem o problemă cu Cioloș că nu vrea să se vaccineze. Despre ce conducător vorbim?, a avertizat Turcescu cu referire la dubla criză de mari proporții pe care o traversăm: sanitară și politică.

Turcescu: „Am mâncat niște timp care e din ce în ce mai prețios”

„L-am văzut rostind tot felul de discursuri. Nu dă nimeni o ceapă degerată dacă e să primească sau nu voturi. Am mâncat niște timp care e din ce în ce mai prețios pentru că domnul Cioloș a vrut el să joace sceneta discursului. Fiecare oră e importantă ca să ajungem la o stabilizare politică. În momentul de față e un haos, Iohannis îi convoacă pe ăia, totul e pe provizorat”, a continuat moderatorul podcastului.

Scenariul Cîțu interimar e pe val

„Nu s-a făcut gaură în cer că maestrul Cioloș a vrut să fie primul ministru”, a completat Octavian Hoandră, care l-a amintit și pe urmașul acestuia la șefia Renew Europe: un politician homosexual apropiat al președintelui Macron.

Comaroni: „Cioloș a pus botul. Rămâne un interimat continuu”

Jurnalistul Bogdan Comaroni a explicat propria interpretare a episodului melodramatic Cioloș premier: „A fost paravanul lui Iohannis. A zis: nu pot să-l propun pe Cîțu din nou. Dacă nu vine niciun partid cu nicio propunere nu am ce propune decât pe Cîțu. I-a zis: vino tu că USR e în scădere și o să fii pe creștere. Cioloș a pus botul, treaba lui ce i s-a promis. A venit cu o bătaie de joc de miniștri. Cea mai bună variantă pentru Iohannis e Cîțu. (…) Dacă sunt anticipate, mai prinde și Cioloș ceva. (…) Rămâne un interimat continuu”.

Versiunea integrală a podcastului poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]