Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Interviu cu Cozmin Gușă despre supărarea pe Rareș Bogdan, legăturile oculte ale lui Coldea din PSD și viitorul lider al partidului
Exclusiv. Interviu cu Cozmin Gușă despre supărarea pe Rareș Bogdan, legăturile oculte ale lui Coldea din PSD și viitorul lider al partidului

Exclusiv. Interviu cu Cozmin Gușă despre supărarea pe Rareș Bogdan, legăturile oculte ale lui Coldea din PSD și viitorul lider al partidului

Cozmin Gușă a dat un interviu în exclusivitate pentru evz.ro, în care a vorbit, fără menajamente, despre relația sa cu Rareș Bogdan, despre viitorul lider al PSD, cum explică influența ocultă a fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea în PSD, dar și despre câțiva foști lideri grei ai PSD: Adrian Năstase și Victor Ponta.

Cozmin Gușă: Rareș Bogdan și-a ales un drum, deloc ușor, după cum l-am avertizat când a făcut pasul înspre PNL. Am avut o perioadă în care am fost supărat pe el și n-am mai comunicat deloc. Treaba a fost așa: planul meu ar fi fost să candideze pe listele PNL, dar din partea partidului Realitatea, pe care l-a fondat inclusiv vechiul lui prieten Tavi Hoandră. Era firesc și normal să fi fost așa, în condițiile în care el sprijinea PNL-ul cu capitalul public de încredere pe care l-a caștigat la Realitatea Tv,  iar el ar fi putut să reprezinte în Parlamentul European o voce ce milita pentru libertatea presei și pentru civism, care sunt în mare pericol, spre inexistente, în România. 

Dan Andronic: Mi se pare că înțeleg de unde vine supărarea pe Klaus Iohannis. Ți l-a “furat” pe Rareș Bogdan…

Cozmin Gușă: Deloc. La presiunile unora, el a preferat altfel, și asta m-a supărat profund, am văzut-o chiar ca o trădare. Eh, ce-a fost a fost, viața merge înainte, el are perspective bune dacă va face ceea ce trebuie. Pe scurt, am reînceput să mai vorbim. Nu știu dacă-i defect sau calitate, dar eu încerc să înțeleg în timp greșelile unor prieteni de care mă leagă multe, să fiu mai concesiv. Unde mai pui că anul ăsta împlinesc 50 de ani și devine valabilă zicerea aia că mai bine nu ne certăm, că nu prea mai avem mult timp pentru ca să ne împăcăm …

Dan Andronic: Înapoi la PSD! Am rămas la candidatul la prezidențiale pe care nu l-ai sprijinit deloc.

Cozmin Gușă: Dacă PSD venea cu alt candidat decât Viorica Dăncilă, unul relevant pentru oamenii de stânga, l-aș fi sprijinit pe față, dar s-o votez pe Dăncilă președinte ar fi fost de neconceput, chiar rușinos pentru mine. Referitor cu critica la PSD, eu nici când am demisionat în 2003 n-am criticat partidul, ci conducerea de-atunci care ajunsese să fie dominată de spiritul lui Hrebenciuc și Mitrea. Iar în epoca lui Dragnea, criticile mele poate nici n-au fost suficient de contondente apropo de marele rău făcut partidului, s-au axat fix pe Dragnea și cei care-i cântau în strună în mod deșănțat. 

Dan Andronic: Și atunci vorbeai de legătura Dragnea-Coldea.

Cozmin Gușă: Aveam certitudinea că la butoanele lui Dragnea s-a aflat Coldea și cei din statul paralel, lucru extrem de periculos pentru orice partid, dovadă unde a ajuns PSD-ul ghidonat discret de acest gen de securiști care și-au găsit în Dragnea scula perfectă. Și-n final l-au aruncat în pușcărie, după cum era de așteptat!

Dan Andronic: Si-acum care e situația, care sunt taberele din PSD, faci parte din vreuna sau pe cine susții la conducerea partidului?

Cozmin Gușă: Situația nu e deloc bună, dar se poate îmbunătați, însă asta într-un singur fel: conducerea aleasă la final de februarie să fie de tip colegial, noii lideri să n-aibă legatură directă cu prostiile pe care le-au făcut Dragnea sau Dăncilă, să beneficieze de favorabilitate publică și, mai ales, la marea masă a partidului și a electoratului de stânga. Abia atunci PSD poate să înceapă cu șanse reale campaniile din 2020 și să dea peste cap planul lui Iohannis și ai săi de a lua toată puterea. Pentru că eu cred că Iohannis asta vrea, vrea să rezolve asta rapid, până-n iunie.

Dan Andronic: Este normal ca Iohannis și PNL să dorească puterea politică, dar aș remarca că o face cu mijloace democratice. Nu mai avem arestări de lideri politici, avalanșă de dosare de incompatibilitate, ca pe vremea Binomului, a guvernării PSD, a premierului Victor Ponta. Voi reveni la asta cu planul lui Iohannis, însă care-ar fi acei oameni pe care îi vezi potriviți pentru noua conducere a PSD. Dă-mi niște nume, te rog!

Cozmin Gușă: Nu mă feresc de asta, oarecum am și spus-o parțial în urmă cu câteva săptămâni, când vorbeam despre o structură de patru prim-vicepreședinți care să dubleze emisia publică a președintelui PSD pe câteva domenii. De creșterea importanței funcției de președinte al Consiliului Național și desființarea celei de președinte executiv. 

Dan Andronic: Dă-mi nume…

Viitorul președinte al PSD, pe pagina următoare

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]