Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Încrengături dubioase la Aeroportul Otopeni. Reacția SRI
Exclusiv. Încrengături dubioase la Aeroportul Otopeni. Reacția SRI

Exclusiv. Încrengături dubioase la Aeroportul Otopeni. Reacția SRI

Evz.ro a aflat detalii în exclusivitate dintr-o anchetă care scoate la iveală încrengături dubioase la Aeroportul Henri Coandă Otopeni

Produse de mare valoare, destinate comercializării și transportate în avioanele marilor companii de aviație care tranzitează România, au fost furate de un grup de angajați ai unei firme de catering, dar și de angajați ai Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni.

Printre cei care știau de întreaga operațiune se numără și cadre militare care, conform surselor evz.ro, beneficiau de produsele furate pe care le vindeau la un preț mai mare, ca și adevărați distribuitori. De aceea, vor fi inculpați sau cercetați pentru complicitate…

Evz.ro a aflat, în exclusivitate, că ancheta a debutat, în toamna anului trecut, la sesizarea polițiștilor de la Serviciul de Poliție Transporturi Aeriene „Henri Coandă”, din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București (SRPT). Desfășurarea anchetei și, implicit, prinderea celor implicați, a fost întârziată de pandemia de COVID-19.

De aceea, la capătul anchetei, au fost efectuate abia joi, 18 iunie, 28 de percheziții în București și în județele Ilfov și Prahova. Cele 59 de persoane implicate sunt cercetate pentru furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare. Surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că, inițial, cazul a fost instrumentat de un procuror de la Parchetul Buftea.

Însă, pe mandatele de ascultare emise de magistrați au intrat, „pe emisie”, și militari.

Drept urmare, cazul a fost declinat Parchetului Militar București…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: