Exclusiv. Gheorghe Dincă poate scăpa de acuzația de omor. Dezvăluiri uluitoare în cazul Caracal

Exclusiv. Gheorghe Dincă poate scăpa de acuzația de omor. Dezvăluiri uluitoare în cazul Caracal

Motivele din plângerea penală depusă de Alexandru Cumpănașu la Parchetul General împotriva medicului legist care a eliberat actul de deces al Alexandrei Măceșanu au fost dezvăluite de-a lungul anchetei privitoare la cazul Caracal de evz.ro. Medicul legist dr. Gheorghe Alexandrescu ne-a explicat de ce nu putea fi eliberat legal un astfel de document, în baza probelor anunțate până în prezent. În lipsa acestui act, însă, DIICOT nu îl putea acuza pe Gheorghe Dincă de omor. Decizia aparține instanței.

De ce decesul Alexandrei poate fi decis prin hotărâre judecătorească

După anunțul făcut de Alexandru Cumpănașu, medicul legist și-a menținut poziția exprimată în exclusivitate pentru evz.ro de-a lungul cazului Caracal și a explicat că declararea decesului Alexandrei, în actualele condiții, se poate face „numai prin hotărâre judecătorească, pe baza documentaţiei întregului Dosar penal şi chiar a completării acestuia cu date suplimentare cerute de judecător”.

În concluzie, există posibilitatea ca judecătorul să decidă că elementele cuprinse în dosarul penal să nu fie suficiente pentru a dovedi moartea Alexandrei Măceșanu. Iar atunci Gheorghe Dincă poate scăpă de acuzația de omor.

Dr. Gheorghe Alexandrescu explică și de ce nu poate fi eliberat legal un certificat constatator al decesului, în stadiul actual al anchetei și în baza probelor prezentate public:

Ne puteți urmări și pe Google News

a) datele medico legale, în acest caz, sunt insuficiente şi chiar irelevante pentru <constatarea medicală sau medico-legală a decesului> în absenţa cadavrului sau a unor elemente relevante pentru identificarea acestuia, b) dispariţia unei persoane urmată de moartea acesteia ,nu este susţinută în acest caz de probe obiective medico-legale morfopatologice şi de laborator (anatomice,antropologice/osteologice, biologice-serologice-genetice/amprenta ADN etc.) c) medico-legal nu sunt elemente obiective care să permită legitului să probeze <„realitatea morţii” şi „identitatea cadavrului persoanei dispărute sau a rămăşiţelor cadaverice”> d) lipsa cadavrului sau a unor -piese osoase ale unor segmente de corp ce conţin/protejează viscere şi formaţiuni anatomice vasculare - şi/sau elemente maxilo-dento-alvelare ce ar permite reconstituirea „amprentei dentare” (morfologia arcadelor dentare maxilo-mandibulare şi tipul de ocluzie dentară/„muşcătura”) care să aparţină cu certirudine persoanei dispărute.