EVZ a intrat în posesia unor informații șocante dintr-un dosar penal în care agentul de poliție Constantin F. este acuzat de agresiune sexuală. Tânărul de 28 de ani a fost reținut, miercuri, în urma cercetărilor efectuate de ofițeri de la Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Din informațiile obținute de EVZ reiese că victima, elevă la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr”, din Câmpina, a depus o plângere penală împotriva agentului Constantin F. , din cadrul Serviciul de Poliție pentru Centru Vechi, Biroul de Ordine Publică, pe data de 6 septembrie 2019. Tânăra a reclamat faptul că a fost agresată sexual, de mai multe ori, din luna mai până în luna septembrie, în timp ce se afla în stagiul de practică.

Concret, precizează sursele EVZ, polițistul care trebuia să o instruiască a încercat să profite de tânără. Anchetatorii au stabilit că una dintre agresiuni a avut loc pe 4 septembrie, „în intervalul orar 6.00-14.00”. Mai exact, în timp ce se aflau în autospeciala de serviciu, polțistul ar fi pipăit-o pe fată în zonele intime, fără acordul tinerei, care i-ar fi spus, de mai multe ori, să înceteze. În acest caz a fost audiat și un elev la Școala de Agenți din Câmpina care, susțin anchetatorii, a încercat să îl acopere pe polițist și a declarat că, pe data de septembrie, agentul Constantin F. nu ar fi pipăit-o pe colega sa în zonele intime. După administrarea dovezilor, elevul a fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă.

Legat de acest caz, EVZ a solicitat un punct de vedere de la Poliția Capitalei.

„La data de 6 septembrie 2019, o tânară a reclamat că a fost victima unei agresiuni sexuale.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a delegat în cauză, pentru efectuarea cercetărilor, Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei.
În urma investigațiilor, din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că autor al agresiunii este un bărbat de 28 de ani, agent de poliție, la data comiterii faptei încadrat ca agent de siguranță publică în cadrul DGPMB.
Acesta a fost reținut, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, au comunicat, pentru EVZ, oficiali din Poliția Capitalei.