De aproape o săptămână, liderii politici discută posibilitatea dizolvării Consiliului General al Municipiului București. Potrivit surselor EVZ, inițiativa este susținută de edilul-șef al Capitalei, Sorin Oprescu, și de aleșii generali PSD, care au pierdut majoritatea în Consiliu. Și prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, știe de intenția liderilor politici și se pare că o susține, mai ales că el este susținut puternic de UNPR, partid care ar vrea să aibă mandate în Consiliul General al Capitalei, susțin surse din rândul aleșilor generali.
Edilul-șef al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat că va consulta specialiștii și Autoritatea Electorală, pentru a vedea dacă se poate schimba legea, pentru a stopa traseismul politic. Oprescu și-a anunțat această intenție după ce PSD a pierdut majoritatea în CGMB, după ce mai mulți aleși PSD și PP-DD au decis să treacă în barca opoziției formate din PDL, PNL, dar și în urma unei discuții cu liderul PSD, Marian Vanghelie.
Mai mult, liderii PSD au discutat cu prefectul Capitalei și cu edilul-șef posibilitatea dizolvării Consiliului, în cazul în care nu au altă soluție ca să preia din nou majoritatea în forul care decide cum se cheltuie banii din vistieria Capitalei, dar și unde și ce se construiește. Potrivit surselor EVZ, la discuții au luat parte și lideri UNPR, care intenționează să ia și ei câteva mandate în CGMB, dacă se vor organiza noi alegeri pentru stabilirea membrilor din Consiliul General.
Pieptea: Dacă se întâmplă asta, să vină și Oprescu în fața bucureștenilor
Contactat de EVZ, liderul aleșilor generali liberali, Cornel Pieptea, a declarat că aleșii PNL nu se tem să meargă în fața bucureștenilor, dar dacă se va întâmpla asta- el îi va cere, împreună cu aleșii liberali, lui Oprescu să se reconfirme și el în funcție. „Sorin Oprescu a candidat independent, dar cu sprijinul USL. Acum, normal, ar trebui s vin și el în fața bucureștenilor”, a precizat Pieptea.
Alesul general al Capitalei, Silviu Văduva, a explicat că nu se poate dizolva Consiliul doar pentru că așa au decis liderii politici. ”Trebuie să se întrunească anumite condiții ca să se dizolve Consiliul general. Dacă ele nu sunt întrunite, nu este legal să dizolvi Consiliul”, a precizat alesul general PDL.